Atlétikai csarnokot kap az Ikarus BSE mátyásföldi sporttelepe

A tervek szerint a 2023-as atlétikai világbajnokság programjában is jut majd szerep a mátyásföldi Ikarus BSE sporttelepén megépülő új csarnoknak. Ennél szebb ajándékot nem is kaphatott volna a kettős jubileumot ünneplő kelet-pesti csapat.

Kerékgyártó György
2021. 06. 08. 18:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Méltó módon ünnepelhet két fontos jubileumot a mátyásföldi Ikarus BSE: 45 évvel ezelőtt jött létre sikeres atlétikai szakosztálya, és tíz évvel ezelőtt újult meg a Bátony utcai sportkomplexum, amely az atléták felkészülésének és számos versenyének is fontos helyszíne. A szerencse rámosolygott a klubra, hiszen kormányzati támogatásnak köszönhetően a telep most tovább fejlődhet.

A csarnok felépítésének hírét Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő (a mikrofonnál) jelentette be
Fotó: a szerző

– A napokban jelent meg a Magyar Közlönyben az a határozat, amely szerint a magyar kormány biztosítja a forrást egy új, 2000 négyzetméteres csarnok felépítésére, amely elsősorban a téli felkészülést segíti – jelentette be Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő a június 8-i sajtótájékoztatón.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere kiegészítése szerint az új létesítményre nagyobb hatókörben is szükség lehet.

– A jelenlegi tervek szerint a 2023-as atlétikai világbajnokság programjába is bevonják – mondta.

A polgármesternek szívügye a szakosztály is, a telep is, mint elárulta, harmincöt évvel ezelőtt ő maga is itt edzett, az pedig közismert, hogy tíz évvel ezelőtt a személyes fellépésének döntő szerepe volt abban, hogy a komplexum modernizálódhatott. Az önkormányzatnak most a terveket kell elkészítenie, és átadnia az Állami Beruházási Ügynökségnek, vagyis a pénzt a kormány biztosítja, de a csarnok végül is olyan lehet, amilyennek leggyakoribb használói, a helyi sportolók álmodják.

A polgármester szavaira ráerősített Deutsch Péter, a Magyar Atlétikai Szövetség stratégiai igazgatója. Mint emlékeztetett, 2018-ban dőlt el, hogy Magyarország Atlétikai vb-t rendezhet, és ez után döntött úgy a kormány, hogy 2020–23 között egy kiemelt program keretében új létesítményeket hoz létre a nagyszabású nemzetközi versenyre készülve.

Ifj. Tomhauser István vezetőedző elmondta, a sportcsarnok megépítése sokat jelent a szakosztálynak, amelynek korábbi 140 fős igazolt tagsága közel négyszáz főre szaporodott, és amely iránt még mindig nő az érdeklődés. Úgy fogalmazott, egy még jobb infrastruktúrával könnyebb a növekvő igényeket kielégíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.