időjárás 3°C Gál 2021. October 16.
logo

Az utolsó napon még 145 milliót eltapsol a baloldali szigetszentmiklósi polgármester

Magyar Nemzet
2021.06.14. 10:34
Az utolsó napon még 145 milliót eltapsol a baloldali szigetszentmiklósi polgármester

Szigetszentmiklós baloldali polgármestere mégis ma, június 14-én egy személyben dönt egy 145 milliós projektről, pedig csak egyetlen napot kellene várnia a képviselő-testület megkérdezésére, hiszen a grémium június 15-től összehívható, Nagy János egyébként indul a választókerület parlamenti mandátumáért is.

A szigetszentmiklósi képviselő-testület is szavazhatna arról a 145 millió forintos beruházásról, amely utak felújításáról, illetve szilárd burkolattal nem rendelkező útszakaszok leaszfaltozásáról szól. Nagy János, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes támogatását is élvező polgármester mégis úgy határozott, az előterjesztésről egy személyben dönt.

Nagy Jánost a parlament felé hajtja az ambíciója
Fotó: Facebook

A járványügyi helyzet alatt bevezetett rendkívüli jogrend nem engedte a képviselő-testületek összehívását, a településekkel kapcsolatos döntést a polgármesterek kezébe helyezte. Sok helyen úgy igyekeztek pótolni a megszokott önkormányzati munkát, hogy a képviselők online véleményezhették az előterjesztéseket, és a polgármester ezek alapján döntött.

A Szigetszentmiklóst 2019 óta vezető Nagy János azonban a pandémia alatt mindvégig igyekezett élni az egyszemélyi döntés lehetőségével, és ehhez az utolsó pillanatig ragaszkodik.

A rendkívüli jogrendet június 15-től feloldják, tehát keddre akár már egy képviselő-testületi ülést is összehívhatna a polgármester, ő azonban az egyszemélyes döntés mellett maradt, és hétfőn saját maga határoz az előterjesztésről.

Nagy vezetői stílusa nemcsak a szigetszentmiklósiak számára tanulságos, hiszen a polgármester indul Pest megye 8. számú választókerületének parlamenti mandátumáért, tehát győzelem estén ő lehet az országgyűlési képviselője többek között Százhalombattának, Tökölnek, Szigethalomnak és Dunavarsánynak is.