Betört a vihar Nyugat-Magyarországra + galéria

Szombathelyen szupercella alakult ki, cseresznyemag nagyságú jég is esett pár másodpercig, ami aztán heves esőzésbe ment át – írja a Vas megyei hírportál, a vaol.hu.

Forrás: vaol.hu - mediaworks2021. 06. 25. 19:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan az várható volt, a nap elsötétedett, a gomolyok megérkeztek a vasi megyeszékhely fölé péntek délutánra, majd annak rendje és módja szerint leszakadt az ég.

Képek forrása: a vaol.hu-nak beküldött olvasói fotók

Az éjszaka első felében az intenzív zivatartevékenység súlypontja az Alföldre tevődik át, hajnalra pedig már legfeljebb északkeleten lehet jellemző. A Dunántúlon megjelenő zivatarokat lokálisan viharos és orkánerejű szél (általában 80-100 km/h, de helyenként akár 100-120 km/h vagy azt meghaladó lökésekkel), nagy méretű jég és felhőszakadás-szerű csapadékhullás (több tíz mm) kísérheti. Az éjszakai zivataroknál a fő veszélyforrást a nagyobb területre kiterjedő szélvihar jelentheti, de jégeső és felhőszakadás ezekben is előfordulhat.

Az eredeti cikk további olvasói képekkel ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.