időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Biztos tippre mentek a fegyveres banditák

Végh Attila
Forrás: police.hu
2021.06.14. 13:06
Biztos tippre mentek a fegyveres banditák

 

Közel féléves felderítés után fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói egy tavaly decemberi fegyveres rablás gyanúsítottjait. Egy elkövető még szökésben van, három rablót már le is tartóztatottak. A BRFK ma kiadott közleménye szerint a gyanúsítottak még nem költötték el a teljes zsákmányt, a készpénz mellett a vagyonvisszaszerzés érdekében a hatóság lefoglalta a rablással szerzett pénzből vásárolt értéktárgyakat is. Előkerültek a támadásnál használt fegyverek is, csak a banda negyedik tagjának elfogása kell még a teljes sikerhez.

2020. december 10-én, reggel fél 6-kor indult el I. kerületi otthonából egy budai cégvezető, akinek táskájában az esedékes bérkifizetés miatt nagy összegű készpénz volt. Az elkövetők ismerhették az építőipari vállalkozást, annak kifizetési ütemezését, szokásait, biztos információjuk volt arról, mi van az üzletember aktatáskájában. A vállalkozót a lakása és autója közötti útszakaszon vették körbe a símaszkot viselő rablók. Először lefújták könnygázzal, többször megütötték, majd fegyverrel kényszerítették arra, hogy engedelmeskedjen. A férfi átadta a táskáját az abban lévő, több mint 33 millió forinttal együtt, amivel a rablók elmenekültek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást. A BRFK rablási osztály hónapokig tartó, minden részletre kiterjedő nyomozásának eredményeként nyár elejére sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőket. A rablás kitervelőjét és irányítóját, a 39 éves L. Ferencet a bűnügyi bevetési osztály közreműködésével Monoron fogták el. A fővárosi nyomozók lefoglalták a gyanúsított bűncselekményből származó pénzen vett gyorsasági motorkerékpárját és professzionális autóverseny-szimulátorát, de készpénzt is találtak az egyébként munkanélküli férfi lakásán. A monori akcióval egy időben a rendőrök Győrben ütöttek rajta a két másik elkövetőn, az 52 éves K. Csabán és a 46 éves M. Krisztiánon. Előbbinél három paprika spray-t, valamint egy gáz- és riasztó fegyvert is találtak. A BRFK nyomozói mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, a bíróság pedig azóta letartóztatta őket.

Az elfogott gyanúsítottaknál megtalálták a rablásnál használt fegyvert is
Fotó: Police.hu

Dócs András rendőr ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának vezetője elmondta, egy gyanúsított még hiányzik a sorból. Hiába voltak óvatosak a rendőrök, a 44 éves nagyigmándi B. Vince megérezte, hogy társai lebuktak és eltűnt, a szökevény ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.