Családbarát kórházi innovációk díjat nyert a Szent János Kórház

A Babales program, az Együtt program, az Online szülésfelkészítő tanfolyam és a Stroke ovi program pályázatával idén a Szent János Kórház nyerte el a Családbarát kórházi innovációk – járvány idején című pályázat díját. A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom közös pályázatára több mint tízezer ember szavazott.

2021. 06. 17. 15:58
null
Nyolchetes online szülésfelkészítő tanfolyammal segíti a kismamákat a budapesti Szent János Kórház Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent János Kórházban évek óta folyamatos a törekvés a családbarát szemlélet egyre magasabb szintű megvalósítására, így számos innovatív megoldással segítették a családokat a járvány ideje alatt is – hangsúlyozta közleményében az egészségügyi intézmény. Tájékoztatásuk szerint a koronavírus-járvány kihívásaira reagálva a kórházban nyolc hetes online szülésfelkészítő tanfolyamot indult. Ezen túl az új Szent János Kórház egyedülálló Baba-mama-papa programja a gyermekek születése körüli időszakban felmerülő mentális problémákkal küzdő szülőknek is igyekezett segítséget nyújtani.

Fotó: www.facebook.com/budaicsaladkorhaz

A Babales program által továbbá lehetővé vált, hogy az otthon lévő családtagok webkamerán keresztül láthassák az inkubátorban lévő kisbabájukat a nap bármely szakaszában. Emellett pedig az intézmény Magyarországon először honosította meg a Stroke ovi nemzetközi programot, amelynek köszönhetően a gyermekek mesés formában ismerhetik meg a stroke főbb jeleit, így baj esetén időben tudnak segítséget hívni idős rokonaikhoz.

Az intézmény beszámolójában végül kiemelte: bár a világjárvány idején az egészségügyi dolgozóknak különösen nagy terhet jelentett, de ebben a helyzetben is mindent megtettek a betegek legmagasabb szintű ellátása érdekében akár a kórházban, akár online megoldásokkal. Hozzátették: a vírus nem szabhat határt a megújulásnak, a betegek segítése érdekében minden munkatársuk elkötelezetten dolgozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.