Kurt Koch bíborossal találkozott a református egyház elnöksége

A beszélgetésen érintették azokat a szociáletikai kérdéseket is, amelyek ma az egyházakon belül is véleménykülönbségekhez vezethetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 10. 8:59
null
Molnár János presbiteri és Balog Zoltán lelkészi elnök, Kurt Koch bíboros és Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát Fotó: reformatus.hu/ Kalocsai Richárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországi látogatása során Balog Zoltánnal, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnökével és Molnár János presbiteri elnökkel is találkozott Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának elnöke. Az MRE kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a találkozón a zsinat elnökei bemutatták az egyház 450 éves történetét, beszámoltak az üldözött keresztények megsegítésére indított magyarországi kezdeményezésekről és a menekültek között végzett egyházi szolgálatról, Kurt Koch pedig ismertette a Szentszék és a protestáns egyházak között jelenleg a világban zajló párbeszédet.

Molnár János presbiteri és Balog Zoltán lelkészi elnök, Kurt Koch bíboros és Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát
Forrás: Református.hu

A beszélgetésen továbbá szó volt a keresztény felekezetek összefogásáról és egységtörekvéseiről mind Magyarországon, mind Európában, emellett érintették azokat a szociáletikai kérdéseket, amelyek ma az egyházakon belül is véleménykülönbségekhez vezethetnek, egyebek mellett az azonos neműek házasságával kapcsolatos egyházi álláspontokat. Megjegyezték: az ezekkel kapcsolatos kritikus párbeszédre mind az egyházon belül, mind az egyházak között nagy szükség van, figyelemmel a Szentírás tekintélyére és az egyházi hagyományra. A bíboros emellett szükségesnek nevezte, hogy az ökumenikus párbeszéden belül több szó essen az egyház és állam viszonyának teológiai kérdéseiről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.