időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Még több kerékpársávot követelnek Karácsony szövetségesei

Nagy Orsolya
2021.06.28. 16:35
Még több kerékpársávot követelnek Karácsony szövetségesei

Az LMP szerint amióta a körúton kerékpársáv van, azóta feleakkora a dugó, mint korábban, biciklivel pedig szépen lehet haladni. A törpepárt arra is felszólította Karácsony Gergelyéket, hogy a közeljövőben az Üllői úton, a Soroksári úton és a Váci úton is biztosítsák a kerékpársávokat.

Még több főutakra felfestett kerékpársávval kíván enyhíteni a fővárosi dugókon a Karácsony Gergely mögé beálló LMP. Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke, Újpest alpolgármestere egy hétvégi sajtótájékoztatón mindenkit arra kért, hogy biciklizzen Budapesten. A baloldali szerint Karácsony Gergely megválasztása óta egyre növekvő dugókra az a megoldás, ha az emberek biciklizni kezdenek.

Az LMP azt követeli Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy az Üllői úton, a Soroksári úton és a Váci úton is biztosítsák a kerékpársávokat.

Érdekes adat, hogy amióta Karácsony kerékpársávokat festett a Nagykörútra, mérhetetlen az új kerekezők száma, a kerékpársávok konganak az ürességtől, ezért is érthetetlen, hogy az LMP miért gondolja úgy, ha elvesz újabb autósávokat, akkor több kerékpáros jelenik majd meg a városban. Ugyanis a több mint egy éve meglévő körúti kerékpársávok eddig nem a kerékpárosforgalmat, hanem a dugókat növelték. Idén júniustól négy fővárosi beruházás miatt sokszorozódott a probléma, teljes káosz alakult ki a fővárosi utakon.

– Csak támogatni és üdvözölni tudjuk a Levegő Munkacsoport azon kezdeményezését, hogy Budapesten ne behajtási díjat, hanem budapesti útdíjat vezessenek be – mondta Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, elnökségi tagja, aki szerint amióta a körúton kerékpársáv van, azóta feleakkora a dugó, mint korábban, biciklivel pedig szépen lehet haladni.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón megerősítette, hogy a kormány nem támogatja a dugódíj bevezetését, ugyanis az útdíj bevezetéséhez kormányzat támogatására is szükség van.

A Városháza sajtóirodája lapunkkal azt közölte: a fővárosban nincs napirenden a dugódíj bevezetése. A Levegő Munkacsoport elnöke pedig megmagyarázta, hogy Karácsony miért nem teljesíti a választási programjában tett ígéretet. Elég egyszerű:

a kormányfői szerepre készülő főpolgármester aligha vállalna kockázatot egy népszerűtlen intézkedés bevezetésével az országgyűlési választás előtt.

Ezért a Levegő Munkacsoport 2022 tavaszáig csak annyit kér Karácsonytól: készítse el a tanulmányt, hogy a választások után már azzal ne kelljen időt húzni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.