Mozgássérült tolvajt lepleztek le a rendőrök

Kerekesszékből próbálta kizsebelni a vásárlókat egy nő a miskolci Búza téri piac forgatagában.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2021. 06. 26. 13:36
ORFK
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint a nyomozók biztosra mentek, ismerték már a 48 éves ózdi, mozgássérült asszonyt, aki ellen jelenleg is több eljárás folyik lopás bűntett gyanúja miatt. A kerekesszékkel közlekedő asszony június utolsó hetében Miskolcra tette át a székhelyét.

Fotó: Police.hu

A miskolci rendőrkapitányság nyomozói pénteken a város központjában a Búza téri piacon figyeltek fel a zsebtolvajra. A kerekesszékkel közlekedő nő többször próbálkozott olyan pultokhoz és árusítóstandokhoz közelíteni, ahol több vásárló is volt. Az emberek minden esetben maguk elé, a sor közelébe engedték a rokkantkocsit. Ilyenkor a nő megpróbált úgy helyezkedni, hogy a vevők táskáihoz is hozzáférjen. Amikor ez mégsem sikerült, módszert váltott, és az árusok pultját próbálta megdézsmálni. A rendőrök akkor érték tetten, amikor két kiló fűszerpaprikát rakott el a szoknyája alá. Egy kerekesszék szállítására is alkalmas mikrobusszal állították elő a miskolci rendőrkapitányságra, s mivel az ellene indult eljárások alapján feltételezhető, hogy bűncselekmények elkövetéséből él, őrizetbe vették.

Fotó: Police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ennek az ügynek az apropóján hívta fel a polgárok figyelmét arra, nyáron is vigyázzanak értékeikre, a tolvajok nem csak a nagykabátok zsebeibe nyúlnak bele.

Fokozottabban kell figyelni az értékekre, ha forgalmas helyen, strandon, piacon tartózkodik vagy zsúfolt tömegközlekedési járaton utazik valaki. Ilyenkor a táskát magunk előtt tartva kell közlekedni, annak külső zsebeibe senki ne tegyen okmányt, telefont pénztárcát.

Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le senki egy pillanatra sem a táskáját, pénztárcáját a pultra vagy a bevásárlókocsiba, egy zsebesnek egy másodpercnyi alkalom is elég a lopáshoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.