Orbán Balázs: A baloldalnak nem fontos a gazdaság újraindítása

Az államtitkár szerint az ellenzék Potemkin-szövetsége Gyurcsány Ferenc 2022-es visszatérését készíti elő.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 15. 10:42
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs keményen kiosztotta a magát kisembernek bállító Jakab Pétert. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Világos, hogy a nép a hatalmát elvesztette, ez nem demokrácia, hanem állampárti önkényuralom, ez nem a parlament, nem az ország háza, a mai nem egy parlamenti nap, hanem a szégyen napja – mondta az Országgyűlésben kedden napirend előtt felszólalva Varju László, és arról beszélt, hogy egyetlen ellenzéki párt sem vitatta, hogy szükség van a pedofilok elleni törvénycsomagra, bár elgondolkodtató volt, hogy azt éppen a Kaleta Gábort titokban hazamenekítő Fidesz nyújtotta be. A DK képviselője szerint azonban kiderült, hogy a kormányoldalnak nincs baja a pedofilokkal, hanem gyorsan csináltak egy parlamenti vitára alkalmatlan, homofób és melegellenes törvényt, összemosva a pedofil bűnözőket számos szexuális kisebbséggel. A DK ebben a gyalázatban nem kíván részt venni.

Az államtitkár emlékeztetett: a baloldal a 13. havi nyugdíj elvételét korábban megszavazta
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában úgy reagált: a költségvetésről is szavaznak, ami a gazdaság újraindításáról szól, ezért ebből egyetlen képviselőnek sem kellene kivonnia magát.

Hozzátette: döntenek a bértámogatás és a hitelmoratórium meghosszabbításáról, az orvosok soha nem látott béremelésének pénzügyi alapjáról is, így szomorú, hogy a DK ezt sem tartja fontosnak. Emellett – folytatta – visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, ami ezek szerint szintén nem fontos a baloldalnak. Amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, akkor Varju László is itt volt, nyomta a gombot lelkes katona módjára – jegyezte meg. Úgy vélte:

az ellenzék Potemkin-szövetsége Gyurcsány Ferenc 2022-es visszatérését készíti elő a hatalomba, de az emberek ezt nem fogják hagyni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.