időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Összeolvadni Istennel a mindennapokban – Petrás Mária, az Eucharisztikus Konferencia hírnöke

Forrás: NullaHatEgy.hu
2021.06.26. 08:44
Összeolvadni Istennel a mindennapokban – Petrás Mária, az Eucharisztikus Konferencia hírnöke

Jó lenne ebből az alkalomból feleleveníteni és megerősíteni azt a szálat, amely összeköt bennünket a mindenséggel, olyan környezetet teremteni, ahol ezt megélhetjük – fogalmazott a Nullahategy.hu-nak Petrás Mária, akit nemrégiben kértek föl az Eucharisztikus Kongresszus hírnökének. A Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes, keramikus szerint eleink alázatos, hálatelt életfelfogása példát adhat a számunkra, hogy annak is örülnünk kell, ha reggel kinyithatjuk a szemünket, és újra láthatjuk a napot – olvasható a NullaHatEgy.hu oldalán.

Petrás Mária egy azon 12 közéleti személyiség közül, akiket felkértek arra, hogy hírnökei legyenek a budapesti rendezésű 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A feladat kapcsán a 061.hu-nak arról beszélt, a Kongresszus egy ünnep, amely arra is alkalmas lesz, hogy odafigyeljünk, hogyan kapcsolódunk az „isteni dolgokhoz”. Mint fogalmazott, a legnagyobb erő abban van, amikor rátalálunk az összeolvadás módjára Istennel a mindennapokban – derül ki a cikkből.

Jó lenne ebből az alkalomból feleleveníteni és megerősíteni azt a szálat, amely összeköt bennünket a mindenséggel, olyan környezetet teremteni, ahol ezt megélhetjük

– hangsúlyozta.

Az Eucharisztikus Kongresszus hírnökei. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Legyünk kicsit alázatosabbak, befogadóbbak

Petrás Mária példaként a régiek életmódját említette, amelyben minden dolguknak úgy kezdtek neki, hogy megköszönték Istennek azt, amit addig elvégeztek. Hozzátette, elődeink alázattal fordultak mindennapjaikhoz, amelyben minden lépésük rendezve volt, kezdve az olyan apró dolgokkal, hogy reggel hálát adtak, hogy kinyithatták a szemüket és újra láthatják a napot.

Ez az ünnep arra is alkalmas lesz, hogy egy kicsit ezeket a dolgokat is megvizsgáljuk magunkban. Legyünk kicsit nyitottabbak és befogadóbbak

-emelte ki.

Minden hívő ott lesz lélekben

Petrás Mária arról is beszélt, a határon túli magyarság is nagyon készülődik, de hogy hogyan fognak tudni fizikailag eljutni a kongresszusra, az már nem csak tőlük függ.

Meghaladni a korlátainkat

Az eucharisztikus konferencia himnuszának frissen bemutatott új verziója kapcsán elmondta, még Csíksomlyón is éneklik az 1938-as változatot, ugyanakkor szerinte most talán az is jobban tudatosul az emberekben, hogy ez a korábbi konferencia himnusza volt, nem csak egy vallási ének. Hozzátette, nagy öröm, hogy „Ákosék” úgy komponálták meg az új változatot, hogy az minden réteghez szól. Úgy vélte, az új iránti ellenérzések, akár a himnusz kapcsán is, csak korlátok, keretek, amelyeket az emberek állítanak fel. Mint kiemelte,

vissza kell térjünk Jézus tanításához, mert ő nem volt ilyen korlátozott, mint mi. Nagyon sokszor látom a híveknél, de még az egyházon belül is azokat a korlátokat, amelyeknek semmi köze a jézusi tanításhoz, és amelyeket meg kell tudni haladni.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.