időjárás 25°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Ösztöndíjra pályázhatnak a kiemelkedően jó tanulók

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.06.02. 12:30
Ösztöndíjra pályázhatnak a kiemelkedően jó tanulók

Még szűk két hetük van azoknak, akik a világ legjobb egyetemeinek valamelyikére jutottak be tudásuknak köszönhetően, és szeretnének támogatást kapni a lakhatás, az utazás vagy a tandíj fedezéséhez. Június 14-ig lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra.

Támogatást kérhetnek az utazás, a lakhatás, az étkezés vagy a tandíj fedezésére azok, akik bejutottak a világ legjobb egyeteminek valamelyikére – tájékoztatott egy rádióinterjúban Rácz Zsófia fiatalokért felelő helyettes államtitkár.

Mint elmondta, a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra lehet pályázni, ami két részből áll, az első felében a felvételiző hallgatókat támogatták. A mostani, már felvételt nyert fiataloknak szóló rész ösztöndíjasait várhatóan július közepén hirdetik ki.

A pályázatra a Nemzeti Tehetség Központ honlapján lehet jelentkezni. A legígéretesebb pályázóknak „kiválasztó tábort” szerveznek, ahol személyesen is megismerkednek a jelentkezőkkel, ezt követőn egy szakmai zsűri eldönti, hogy kik részesülnek majd ösztöndíjban.

Tavaly a 144 pályázóból 17 fiatal részesült ösztöndíjban. Idén, a keretet megemelve, legfeljebb 35 tehetséges diákot tudnak támogatni tudatta a helyettes államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.