Pókerpartit tartottak a járvány miatt tönkrement kocsmában

A korlátozó intézkedések feloldása után is zárva tartó presszóban zajlott titokban a szerencsejáték.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 06. 01. 14:25
Tiltott szerencsejáték
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint egy nyíregyházi vállalkozó a pandémia miatti korlátozó rendelkezések okozta forgalomkiesés miatt nem nyitotta ki az üzletét a májusi enyhítések után. Legalábbis hivatalosan, mert a bezárt ajtó mögött egy illegális kártyabarlangot hozott létre. A rendőrség most azt is vizsgálja, a járvány idején is működött-e az engedély nélküli kaszinó, ahol a tiltott szerencsejáték szervezése mellett drogot is árulhatott a vendéglős, akit a Nyíregyházi Járásbíróság június 1-jén szabadlábra bocsátott a bűnügyi őrizetből.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával május utolsó szombatjának éjjelén Nyíregyházán ütöttek rajta egy tizenkét fős társaságon.

Az intézkedés alá vont férfiak egy jelenleg üzemen kívüli vendéglátóipari egységben tiltott szerencsejátékban vettek részt. A rendőrség által talált bizonyítékok alapján milliós tétekben folyt a játék.

A hatóság lefoglalta a játékosoknál talált készpénzt, aminek legális eredetéről az eljárás alá vont személyeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozóinak bevonásával kell számot adniuk. Ha az elmúlt adóévben bevallott jövedelmekkel nem áll arányban az illegális kaszinóban tőlük lefoglalt készpénz mennyisége, akkor annak elkobzása mellett újabb vizsgálatokra számíthatnak, hiszen feltételezhető, hogy jogsértéssel megszerzett bankókat tettek le a kártyaasztalra.

A rendőrök a helyszínen elfogták a tiltott szerencsejátékot szervező 29 éves újfehértói férfit is, aki a nyomozás adatai szerint korábban is szervezett már a bezárt presszóban tiltott kártya partikat.

A készpénzes póker két asztalnál öt-öt játékossal, két, korábban legális kaszinókban dolgozó osztó segítségével zajlott.

A játék szervezésére a gyanúsítottnak semmiféle engedélye nem volt, s mivel nemcsak zsetonok, hanem nagy címletű bankjegyek voltak az asztalokon, szó sem lehetett tét nélküli játékról.

A rendőrség milliós nagyságrendben foglalt le készpénzt az illegális kártyabarlang játékosaitól
Fotó: Police.hu

A házkutatás során az egyik raktárhelyiségben 6,3 gramm kábítószergyanús anyagot is találtak a nyomozók.

A helyszínen elvégzett gyorsteszt eredménye szerint kokain volt a zacskókban, amelynek birtoklása és fogyasztása is a játék szervezőjéhez köthető,

aki állítja, saját fogyasztásra tartotta ingatlanában a feketepiaci áron grammonként 35 ezer forintba kerülő drogot. A nyomozó hatóság tiltott szerencsejáték szervezése bűntett, valamint kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.