időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Tiltakozik a Mazsihisz a jobbikos Bíró László újraindítása ellen

Magyar Nemzet
2021.06.28. 13:05
Tiltakozik a Mazsihisz a jobbikos Bíró László újraindítása ellen

Meggyőződésünk, hogy a kirekesztő eszméket valló embereknek a magyar közéletben politikai múltjuk lehet, jövőjük azonban nem – így reagált Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke arra, hogy ismét Bíró Lászlót indítja a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, Szerencs térségi választókerületében az előválasztáson. A zsidó szervezet már a tavalyi borsodi időközi választás során is hangot adott annak, hogy Bíró Lászlót korábbi antiszemita megjegyzései miatt méltatlannak tartják a választók képviseletére. A jobbikos jelöltről 2020-ban előkerültek régebbi rasszista és antiszemita bejegyzései, amelyekben a fővárost „Judapestnek”, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúszdásoknak” nevezte.

– A Mazsihisz továbbra sem kíván beavatkozni pártpolitikai kérdésekbe, de határozottan jelzi tiltakozását az antiszemita nézeteket valló politikusok közéletben való részvétele ellen

– közölte közleményben a szervezet elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.