időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Több mint nyolcszáz Covid-árvát segít a Regőczi alapítvány

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks
2021.06.12. 15:45
Több mint nyolcszáz Covid-árvát segít a Regőczi alapítvány

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a Mediaworksnek mondta el, hogy a Covid-járvány következtében több mint nyolcszáz gyerek maradt árván vagy félárván az országban. Több család az egyetlen keresőképes szülőt veszítette el a pandémia következtében. Nekik segít a köztársasági elnök által létrehozott Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért elnevezésű szervezet. Az alapítvány mindaddig támogatni szeretné az érintett családokat, amíg szükségük van segítségre. A hosszú távú feladathoz kitartó szponzorok kellenek, Herczegh Anita szerint a nemes cél körül már most kialakulóban van egy társadalmi összefogás.

A köztársasági elnök felesége elmondta: nagy szerencsének tartja, hogy a családjukban nem történt ilyen tragédia, de távoli ismerőseik körében vannak, akiket elvesztettek. Ebben az időszakban várták első unokájukat, ami miatt talán még érzékenyebben fogadták a drámai híreket arról, hogy a koronavírus miatt gyermekek maradtak árván vagy fél­árván. A megdöbbentően sok esetet hallva gondolták azt, hogy nem egy már meglévő karitatív szervezet részfeladataként kell kezelni a Covid-árvák segítését, hanem új alapítványt hoztak létre.

A köztársasági elnök felesége hangsúlyozta: pártpolitikától független országos összefogás valósult meg a Covid-árvák ügyében Fotó: Éberling András

Egy hónap alatt is sok felajánlás érkezett a pénzadományok mellett az alapítványhoz. Herczegh Anita kiemelte: az első időkben anyagi gyorssegélyre, később pszichológusi segítségre is szükség lesz a koronavírus miatt árván maradt gyerekek lelki fejlődése érdekében. A köztársasági elnök felesége szerint megmutatta a magyarok segítőkészségét, hogy az alapítvány számláján már 120 millió forint van, ehhez jön még hozzá a TV2 jótékonysági műsorában gyűjtött adomány. Úgy fogalmazott, a lendületük nem fog elfogyni, keresik a szponzorokat, hogy a pandémia miatt megcsonkult családok gyerekeit tíz év múlva is támogatni tudják. Már közel száz családon segítettek, folyamatosan várják az önkormányzatok, iskolák, szociális gondozók, orvosok segítségét, akik jelzik nekik, ha olyan gyermekről tudnak, akinek szüksége lehet az alapítvány segítségére.

Egy ötgyermekes Pest megyei család az 55 éves édesapát veszítette 2021. március 20-án a járvány következtében

Az alapítvány minden esetben felméri az érintett családok helyzetét, s azt is, milyen más, állami, önkormányzati segítséget kaptak, kapnak. Ehhez mérten tudják az alapítványi támogatás összegét megítélni. Sokan álltak már most is a kezdeményezés mellé, minden rászorulónak segítséget kíván nyújtani az alapítvány. Herczegh Anita mindenkinek megköszönte, aki eddig vagy a jövőben pénzbeli vagy más adománnyal támogatja az alapítványt és rajtuk keresztül a koronavírus-járvány árváit.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.