Tovább emelkedett a beoltottak száma Magyarországon

Továbbra is minden olyan helyen kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben is. Ezzel együtt az ötmillió fölötti átoltottságnak köszönhetően újraindult a járvány után az élet az országban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 02. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos az oltás felvétele, az indiai vírus magyarországi megjelenése ezt még inkább alátámasztja.

Az országban eddig összesen 5 206 951 embert oltottak be, és közülük 3 694 602-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Ami a megbetegedések számát illeti, 804 987-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 774-re, a gyógyultaké 705 378-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 69 835. Kórházban 837 koronavírusos beteget ápolnak, közülük kilencvenen vannak lélegeztetőgépen – derül ki a Koronavírus.gov.hu portál tájékoztatójából.

Folyamatosan emelkedik a beoltottak száma Magyarországon
Fotó: MTI/Balázs Attila

A kormányzati adatok szerint a védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, az ötmillió beoltott elérésével életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.

Ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak. Továbbra is minden olyan helyen kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.