Veszélyes a sportot a politikával keverni

Vannak, akiket zavar, hogy hazánk az egyetlen rendező ország, ahol telt házas Eb-meccseket rendeznek – mondta lapunknak Kovács Zoltán, miután a Deutsche Welle a magyar szurkolókat nácizmussal, a kormányt pedig LMBTQ-ellenes törvény elfogadásával vádolta. Az államtitkár szerint a német baloldali erők egyértelműen Magyarország elleni kampányt folytatnak.

Csekő Imre
2021. 06. 22. 5:50
null
A magyar szurkolók kritizálása is a hazánk elleni tudatos hangulatkeltés része Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pontosan tudjuk, hogy mit csinál a – magyar nyelvű tartalmakat is megjelentető – Deutsche Welle hazánkkal kapcsolatban. Azért járnak Magyarországra, hogy a legnegatívabb témákat taglalják

– nyilatkozta lapunknak Kovács Zoltán annak kapcsán, hogy a német médium szélsőjobboldalinak, neonácinak nevezte a válogatott mérkőzésein a szurkolást szervező Carpathian Brigade szurkolói csoportot, valamint arról írt, hogy hazánkban LMBTQ-ellenes jogszabályt fogadtak el.

– Magyarország az egyetlen olyan rendező ország, ahol telt házas mérkőzéseket tartanak, és vannak, akiket ez zavar. Az első beszámolók a budapesti meccsekről még mind a fantasztikus hangulatot emelték ki és azt, hogy milyen kulturált és sportszerű hangulatban zajlottak a mérkőzések. A második hullámban aztán már arról írtak, milyen problémák vetődtek föl. Ez egy konstruált és tudatosan terjesztett hangulatkeltés Magyarországgal szemben – vélekedett a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

A magyar szurkolók kritizálása is a hazánk elleni tudatos hangulatkeltés része
Fotó: Mirkó István

A Deutsche Welle cikkében kitérnek arra is, hogy a müncheni városi tanács arra kérte a polgármestert, szivárványszínű megvilágítást kapjon az Allianz Arena a magyar–német Eb-mérkőzés alatt, mert a testület szerint nemrég olyan jogszabályt fogadtak el hazánkban, ami „a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek jogfosztásának új mélypontját jelentette”.

– A pedofília elleni törvény kapcsán is arra törekszenek, hogy bizonyítsák, hazánk egy szélsőséges, nem európai ország – mondta erről Kovács Zoltán, aki szerint a német politika mindig meg akar felelni annak a már-már diktatórikussá váló nyilvánosságnak, amit Németországban a média kialakított. – Ott eltérni attól, amit a sajtó mond, egyenlő a politikai öngyilkossággal – vélekedett az államtitkár.

– Soha senki nem olvassa el a törvényeinket, a valódi tartalom nem számít. Ez történik most Németországban is, ahol el sem olvasták a pedofíliaellenes törvényt. A német baloldali erők teljesen egyértelműen egy Magyarország elleni kampányra használják mindazt, aminek a pontos tartalmával nincsenek is tisztában

– húzta alá a kormánypárti politikus, aki szerint ha a müncheni városi tanácsosok ismernék a szóban forgó jogszabályt, akkor tudnák, hogy az senkinek a jogfosztását nem jelenti, hiszen csak arról szól, hogy a 18 év alatti gyermekek szexuális nevelése a szülők felelősségi körébe tartozik.

– Felnőttként, 18 év felett mindenki úgy él hazánkban, ahogy szeretne, soha semmilyen jogot nem vontunk el egyetlen szexuális vagy egyéb kisebbségtől sem

– emlékeztetett rá Kovács Zoltán.

A tervezett szivárványszínű kivilágításról nyilatkozott tegnap a külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az uniós országok külügyminisztereinek találkozóján. Szijjártó Péter azt mondta, a sportnak és a politikának az összekeverése rendkívül káros, ezt történelmi tapasztalatok is tanúsítják. – Ha valakik, akkor a németek ezt biztosan jól tudják – tette hozzá.

Nem volt rasszista hang

– Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá – ezt mondta a francia labdarúgó-válogatott tegnapi sajtótájékoztatóján Lucas Digne a szombati Franciaország–Magyarország mérkőzésről. Az Everton 27 éves hátvédje mindezt azt követően hozta szóba, hogy az UEFA vizsgálatot indított az Eb-meccs után, miután diszkriminatív szurkolói gesztusokról kaptak jelentést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.