Vizsgálják a hazánkban elérhető oltóanyagok hatékonyságát

Több mint háromezer személy bevonásával vizsgálják a hazánkban elérhető oltóanyagok (AstraZeneca, Pfizer, Szputnyik, Sinopharm, Moderna) hatékonyságát – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A folyamatosan rendelkezésre álló eredmények a kormány szakmapolitikai intézkedéseit is segítik.

Forrás: Az Emmi sajtóközleménye2021. 06. 18. 13:18
null
Országszerte folyamatosan zajlik az oltás beadása (A képen Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák oltáshoz elõkészítve a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. március 27-én) Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Ujvári Sándor Forrás: MTI Fotószerkesztőség/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca lapunknak eljuttatott közleményében ismertette:

az egy éven át tartó összehasonlító elemzés során a Nemzeti Népegészségügyi Központ az oltást követően kialakult ellenanyagszintet méri, az Országos Onkológiai Intézet pedig a celluláris immunválasszal kapcsolatos vizsgálatokat végzi el.

Az említett vizsgálatok megismétlése háromhavonta szükséges. A vérvétel országosan három helyen, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben, valamint a Pécsi Tudományegyetem oltópontjain zajlik. A tájékoztatóból továbbá kiderül: a teljes immunitást (celluláris és humorális) is vizsgáló kutatásokba összesen 3211 személyt vontak be, a beérkező adatokat pedig az Országos Onkológiai Intézet kutatócsoportja dolgozza fel.

Az Emmi kiemelte:

ezek az eredmények folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy a kormány a szakmapolitikai intézkedések meghozatalakor is felhasználja azokat.

Hozzátették: a teljes ismeretanyag nyilvánosságra hozatalára a kutatás lezárását követően lesz lehetőség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.