Állatkínzóktól mentettek kutyákat az adóellenőrök

Áruszállító kistehetautók ellenőrzésekor leplezték le a kutyákat szállító sofőröket. Az állatokat fém szerszámosládába rejtették, a rendőrök életveszélyes állapotban találtak rájuk.

Végh Attila
Forrás: Facebook2021. 07. 10. 11:15
NAV
A lefoglalt kutyákat állatvédőknek adták át a NAV nyomozói Forrás: NAV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hét csaknem negyvenfokos kánikulájában több alkalommal is életveszélyben lévő kutyakölyköket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A gyanú szerint a kutyákat

a sofőrök külföldre akarták csempészni, ezért zárt, levegőtlen, a hőségben felforrósodott fémdobozokban rejtették el.

A szerencsétlen állatok vizet sem kaptak, ha a pénzügyőr nyomozók nem találják meg őket, elpusztulhattak volna.

https://www.facebook.com/NAVprofil/photos/pcb.4112159268866954/4112156628867218/

A NAV nyomozói az M1-es autópálya ácsi szakaszán ellenőriztek egy nyolc utast és két utánfutót szállító kisbuszt. Az utánfutók átvizsgálásakor találtak egy zárt, fém szerszámosládát, amin néhány keskeny nyílás is volt, de ezek többségét a csomagok elzárták. Mint kiderült, két cane corso-jellegű kölyökkutya utazott a levegőtlen ládában, kitöltetlen egészségügyi könyvekkel, chip és útlevél nélkül.

https://www.facebook.com/NAVprofil/photos/pcb.4112159268866954/4112156435533904

A nyomozók értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, és az állatkínzás gyanúja miatt pedig a rendőrséget is. A szakértők szerint a kutyák négy-öt hetesek lehetnek, és a szállítási körülmények miatt életveszélyes állapotba kerültek. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állatkínzás bűntette miatt indított eljárást.

https://www.facebook.com/NAVprofil/photos/pcb.4112159268866954/4112156362200578

Egy másik esetben a pénzügyőrök három bichon, és két tacskó–csivava keverék kölyköt is megmentettek adóellenőrzés közben. A kutyakölyköket alig négy-öt hetes koruk, hiányos oltásuk és nem megfelelő egészségügyi állapotuk miatt elkobozták, ezekben az esetekben is büntetőeljárás indult a kiskutyák fuvarozóival szemben.

A NAV felkérésére két alapítvány fogadta be az elkobzott kiskutyákat, állapotuk javulása után örökbefogadókhoz kerülhetnek.

A lefoglalt kutyákat állatvédőknek adták át
Fotó: NAV

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.