időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Az összetartozást kívánják erősíteni a jótékonysági futással

Borsodi Attila
2021.07.12. 17:10
Az összetartozást kívánják erősíteni a jótékonysági futással

Szerdán reggel 9 órakor a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézettől rajtol az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás, amelynek mottója idén az, hogy az állandó siránkozás helyett segítsünk másokon. A szervezők szerint fontos, hogy jótékonykodjunk, adjunk vért és hívjuk fel a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra. A jótékonysági futás idén hat napon hatszáz kilométeren át tart, három helyszínen lehet majd az útvonal mentén vért adni egy véradó buszban.

A véradással életeket lehet menteni
Fotó: Mirkó István

A szerda reggel 9 órás start előtt sajtótájékoztatón számolnak be az idei program részleteiről. Az eseményen jelen lesz Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, aki az intézet udvarán lévő véradó buszban vért ad, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pedig elrajtol a futókkal.

A startnál ott lesz mások mellett Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány elnöke, az esemény ötletgazdája és önkéntes szervezője is.

Ami a szerdán elrajtoló Egy vérből vagyunk jótékonysági futás útvonalát illeti, a résztvevők Szolnok, Berettyóújfalu, Nagyvárad, Kolozsvár érintésével érnek majd el Magyarfülpösre. Az út során mások mellett köszönti a futókat Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Románia miniszterelnök-helyettese. A jótékonysági akción részt vevő futók jövő hétfőn délután érkeznek a tervek szerint Magyarfülpösre, az utolsó távot a futókkal együtt teljesíti Potápi Árpád János is.