Az összetartozást kívánják erősíteni a jótékonysági futással

Hat nap alatt hatszáz kilométert teljesítenek a résztvevők, három helyszínen lehet majd vért adni.

2021. 07. 12. 17:10
null
A véradással életeket lehet menteni Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán reggel 9 órakor a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézettől rajtol az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás, amelynek mottója idén az, hogy az állandó siránkozás helyett segítsünk másokon. A szervezők szerint fontos, hogy jótékonykodjunk, adjunk vért és hívjuk fel a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra. A jótékonysági futás idén hat napon hatszáz kilométeren át tart, három helyszínen lehet majd az útvonal mentén vért adni egy véradó buszban.

A véradással életeket lehet menteni
Fotó: Mirkó István

A szerda reggel 9 órás start előtt sajtótájékoztatón számolnak be az idei program részleteiről. Az eseményen jelen lesz Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, aki az intézet udvarán lévő véradó buszban vért ad, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pedig elrajtol a futókkal.

A startnál ott lesz mások mellett Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány elnöke, az esemény ötletgazdája és önkéntes szervezője is.

Ami a szerdán elrajtoló Egy vérből vagyunk jótékonysági futás útvonalát illeti, a résztvevők Szolnok, Berettyóújfalu, Nagyvárad, Kolozsvár érintésével érnek majd el Magyarfülpösre. Az út során mások mellett köszönti a futókat Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Románia miniszterelnök-helyettese. A jótékonysági akción részt vevő futók jövő hétfőn délután érkeznek a tervek szerint Magyarfülpösre, az utolsó távot a futókkal együtt teljesíti Potápi Árpád János is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.