időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Csoda, hogy túlélték – az M1-es autópályán történt baleset utáni döbbenetes felvételek + videó

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
2021.07.07. 08:24
Csoda, hogy túlélték – az M1-es autópályán történt baleset utáni döbbenetes felvételek + videó

Múlt szombat este az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon egy román rendszámú személyautó ráfutott egy kisteherautóra. A koccanás után utóbbi teljesen szabályosan lehúzódott a leállósávra. Viszont a személyautó ott maradt a belső sávban, annak ellenére, hogy működőképes maradt a jármű. Sőt,

az autó utasai dohányoztak, beszélgettek, a pár még vígan csókolózott is, nézegették a sérült járművet és mászkáltak a belső sávban.

Tették ezt annak ellenére, hogy az M1-es az egyik legforgalmasabb autópálya, ahol még éjszaka is jelentős a – főleg – tranzitforgalom. Csodával határos módon nem történt baleset, pedig nem volt rajtuk láthatósági mellény és nem a szalagkorláton túl várakoztak, csupán az elakadásjelző háromszöget tették ki.

Tettük azért is elképesztő, mert miután a belső sávban leparkoltak, mellettük centikkel haladt el több jármű.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Instagram-oldalára feltöltött videón azt is bemutatják, mi lett volna, ha pont akkor álldogálnak a jármű mellett, amikor egy autós éppen hogy csak ki tudta kerülni az autójukat.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Az autósokat arra kérik, hogy hasonló esetben álljanak félre a leállósávra, kapcsolják be a vészvillogót, vegyenek fel láthatósági mellényt, tegyék ki az elakadásjelző háromszöget, majd a szalagkorláton kívül várakozzanak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.