Ezúttal is Szarvason randevúznak a magyar településvezetők

Az Év polgármestere, az Év alpolgármestere és az Év jegyzője díjakra augusztusban lehet szavazni.

2021. 07. 14. 11:40
null
A felújított Tessedik Sámuel Múzeum ad otthont a rendezvénynek Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szarvas lesz szeptember 10-én a házigazdája az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvénynek, a 26. Városi polgármesterek randevújának – ezt Babák Mihály, a város polgármestere jelentette be szerdán a Kőrös-parti városban tartott sajtótájékoztatón. Az eseményt tavaly a pandémia miatt elhalasztották, akkor is Szarvas vállalta volna a rendező város szerepét, de a település idén is örömmel fogadja a részvevőket.

Ráadásul a vendégeket ebben az évben igencsak vonzó program várja, mert szeptember 10-én lesz az országos hírű szarvasi szilvanapok ünnepélyes megnyitásának napja.

A látogatók így a dél-kelet magyarországi, mezőgazdasághoz kapcsolódó jeles ünnepen is részt tudnak venni.

A felújított Tessedik Sámuel Múzeum várja majd ősszel a vendégeket
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Babák Mihály kiemelte: az eseménynek a felújított Tessedik Sámuel Múzeum ad otthont, a rendezvény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter, a főszónok pedig Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár lesz.

Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az Év polgármestere, az Év alpolgármestere és az Év jegyzője díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete.

Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu ) lehet augusztus 1-jétől augusztus 22-én éjfélig. Egy email címről egy szavazat adható le.

Oltványi Tamás és Babák Mihály örömmel számolt be a 26. Városi polgármesterek randevújának részleteiről
Fotó: Szféra

Oltványi Tamás az ötletgazda-szervező Szféra ügyvezetője hangsúlyozta, különleges megbecsülés számára, hogy a rendezvénysorozat több mint negyedszázados története során immár másodszor tartják Szarvason a rendezvényt, hiszen szerinte a város varázslatos szépségű, és egyre színesebb kulturális programokat kínál.

A városvezetők évente megrendezett találkozóját, a Városi polgármesterek randevúját a Szféra 1995 óta rendezi meg.

A polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők találkozóját eddig Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsett, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsett, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén tartották meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.