Ideológiai okból indított Brüsszel kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen

„Az Európai Unió Alapjogi Chartája rögzíti, hogy a gyermekek nevelése nemzeti hatáskörben szabályozandó kérdés, nem közösségi kompetencia, az Európai Bizottság döntése emiatt ismét politikai és nem jogi természetű volt” – fogalmazott Tóth Erik Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Szolomayer Balázs és Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzői voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol szó esett a Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárásról, az aktuális járványügyi intézkedésekről, valamint arról is, hogy megszületett a Gyűrűk ura könyvének queer értelmezése.

Forrás: Karc FM2021. 07. 21. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A gyermekvédelmi törvény nem diszkriminatív és nem kirekesztő, csupán a szülők számára biztosítja azt a jogot, hogy gyermekeik nevelését saját világnézeti, vallási és pedagógiai belátásuk szerint valósíthassák meg” – fejtette ki Tóth Erik. Szolomayer Balázs hozzátette: „Az európai, nagyobb tagállamok és a brüsszeli politikai vezetés azt szeretné elérni, hogy bármit le tudjon nyomni a kisebb, általuk gyengébbnek gondolt nemzetek torkán, ezért szeretnék azt is elérni, hogy az LMBTQ-aktivisták bejuthassanak a magyar köznevelési intézményekbe”.

Európában elsőként Magyarországon lesz arra lehetőség augusztustól, hogy harmadik oltást vegyenek igénybe azok, akik legalább 4 hónappal korábban megkapták már a második oltóanyagot. Az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz a vírus elleni oltás, mert másképpen nem lehet megvédeni őket a fertőzéstől

- fogalmazott Tóth Erik. Szolomayer Balázs arra hívta fel a figyelmet, hogy még tovább kell növelni a magyar lakosság átoltottságát, ezért nemcsak a harmadik oltás felvételének biztosítása fontos, hanem az is, hogy minél többen menjenek el az első és második vakcinák felvételére is, mert a delta variáns Európából bármikor Magyarországra érhet, a terjedési sebessége és fertőzőképessége pedig nyolcszor nagyobb, mint az eredeti vírusé volt.

A Bolond lyukból rovatban arról esett szó, hogy megjelent a Gyűrű ura című könyv queer értelmezése, amely szerint a gyűrű őrzői, Frodo és Samu immár nem heteroszexuális szereplők. Szolomayer Balázs szerint „várható volt, hogy hamarosan megérkezik a Gyűrűk ura genderkompatibilis, átértelmezett verziója, ugyanis az eredeti mű hemzseg a fehér felsőbbrendűségtől például akkor, amikor a gonosz szereplőkkel szemben kizárólag világosbőrű, mesebeli hősök szállnak harcba”.

A július 20-i adást itt hallgathatják meg:

https://karcfm.hu/archiv/az-igazsag-oraja-2021-07-20-1500-1600/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.