Jótékonysági akciót blokkolt a balos óbudai városvezetés

Strandbelépőket vásárolt saját tiszteletdíjából a napközis táborozók számára Bús Balázs önkormányzati képviselő, Óbuda korábbi polgármestere. A baloldali polgármester azonban megtiltotta, hogy a tábor vezetősége átvegye a jegyeket. Bús Balázs bízik abban, hogy ezek mégis eljutnak a gyerekekhez.

Kerékgyártó György
2021. 07. 09. 14:53
null
Bús Balázs, kezében a strandbelépőkkel a Barátság park előtt. Forrás: Bús Balázs/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óbudai gyerekekkel szúrt ki Kiss László, a III. kerület balos polgármestere, amikor megtiltotta a napközis tábor vezetőinek, hogy átvegyék az ajándékba kapott strandbelépőket. Kétszáz ilyet vásárolt a táborozók számára Bús Balázs önkormányzati képviselő, Óbuda korábbi polgármestere, akivel már korábban is előfordult, hogy tiszteletdíja egy részét jótékony célra ajánlotta fel. A járvány elleni védekezés idején például a Szent Margit Kórház ápolóit igyekezett így támogatni. Azért kaptak strandbelépőt a gyerekek, mert idén az önkormányzat a táborozóknak nem biztosít strandolási lehetőséget.

Bús Balázs nem először ajánlja fel kerületieknek a tiszteletdíja egy részét
Fotó: Facebook

A megvásárolt jegyek pillanatnyilag Kiss László titkárságán várnak a sorsukra.

– Valójában már nem kétszáz jegyről van szó: a Fidesz frakció tagjai újabb kétszázat vásároltak, és helyi vállalkozók is összedobtak százat – mondta el a Magyar Nemzetnek Bús Balázs. – Én úgy érzem, elég erős összefogás formálódott a gyerekek érdekében, és remélem, hogy ez hat Kiss Lászlóra is. Véleményem szerint a jegyek el fognak jutni a gyerekekhez, de ha nem így történik, az sem fogja elvenni a kedvemet, a kedvüket, hogy máskor is tegyünk hasonló felajánlásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.