időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Karácsony a súgógépről: Nem ördögtől való

Magyar Nemzet
2021.07.13. 14:10
Karácsony a súgógépről: Nem ördögtől való

„Nem mintha ördögtől való lenne, ha egy politikus olvassa a beszédeit, ahogyan a miniszterelnök szokta például, ördögtől az való, ha nem mond igazat, ahogy a miniszterelnök szokta például” – reagált Karácsony Gergely főpolgármester, baloldali miniszterelnökjelölt-jelölt arra, hogy kiderült: súgógéppel adta elő a beszédét múlt pénteki miskolci kampányrendezvényén. Az Erzsébet téren összegyűlt száz-százötven érdeklődő előtt elmondott beszédben Karácsony Orbán Viktor beszédeiből plagizált mondatokkal is operált – írta a Boon.hu.

Karácsony úgy fogalmazott: a „napi lakájmédia” és a Fidesz szerint ha számonkéri a miniszterelnökön, miért hagynak százezreket az út szélén, „akkor őt plagizálom. Aztán nagy leleplezést kiáltottak, hogy Miskolcon olvastam a beszédemet.”

A főpolgármester a Facebookon azt írta: „szerencsére mindenki eldöntheti saját maga, papírból vagy fejből beszéltem-e Miskolcon. Nézzétek meg a miskolci beszédet vágatlanul.”

A bejegyzéshez mellékelt, csaknem húszperces felvételen azonban mindvégig csak olyan szögből mutatták Karácsonyt, ahonnan az emelvény elé helyezett súgógép nem látszik. Az, hogy a baloldali politikusnak súgógépet kellett használnia, a helyi önkormányzati harsona, a Minap.hu felvételeiből derült ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.