Kényszergyógykezelés vár a gyilkoló covidos kínaira

Kóros elmeállapota miatt előzetes kényszergyógykezelését tartja szükségesnek a Fővárosi Főügyészség annak a 37 éves kínai szakácsnak, aki még márciusban gézvágó sebészeti ollóval összeszurkálta covidos betegtársát, az asszony napokkal később belehalt borzalmas sérüléseibe.

2021. 07. 14. 16:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 16-án lejár a Covid-osztályon gyilkoló kínai szakács letartóztatása, ám nem a kényszerintézkedés meghosszabbítását indítványozta a Fővárosi Főügyészség, hanem az előzetes kényszergyógykezelését.

Az időközben elkészült szakértői vélemény szerint a külföldi férfi jelenleg kóros elmeállapotú, ezért a terhelt előzetes kényszergyógykezelésének és elmeállapota megfigyelésének elrendelése indokolt.

– olvasható Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi idén március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban két betegtársára is rátámadt, az egyiküket sebészeti ollókkal olyan súlyosan bántalmazta, hogy a védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nő, az azonnal megkezdett orvosi beavatkozás ellenére, napokkal később belehalt a sérülésekbe. A gyanúsított egy őt megfékezni próbáló ápolónőt is megtámadott, valamint a kórház egyik biztonsági őrét is megsebesítette.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a külföldi férfi letartóztatását, majd azt újabb ügyészi indítványra 2021. július 16. napjáig meghosszabbította. A letartóztatás végrehajtását a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben őrzik a Covid-osztályon gyilkoló kínai férfit, aki maga is Covid-fertőzött beteg
Fotó: Kurucz Árpád

A főügyész közleménye kitér arra, hogy az időközben elkészült elmeorvos szakértői vélemény szerint a külföldi férfi jelenleg kóros elmeállapotú. Állapotából adódóan a bűnismétlés veszélye jelenleg fennáll. A törvényi szabályok miatt ezért a terhelt előzetes kényszergyógykezelésének elrendelése és elmeállapotának hosszabb szakértői megfigyelése szükséges és indokolt, ezért a Fővárosi Főügyészség erre tett indítványt a nyomozási bírónál.

 

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, napokkal később meghalt az a középkorú tanárnő, akit a Honvédkórház Covid-osztályán még március 13-án egy orvosi ollóval bestiálisan összeszurkált egy kínai, ugyancsak Covid–19-fertőzés miatt kezelt beteg férfi.

Az ámokfutót letartóztatta a bíróság és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetbe (IMEI) szállították.

A korábban lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes orvosi eszközt és rátámadt a mélyaltatásban lévő, mozdulatlan nőre. A támadó életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. Az évtizedek óta pedagógusként dolgozó Marianna fején lévő szúrások az agyát is elérték. A kínai ezután kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. Úgy tudni, kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.