időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Konzervatív professzorok tiltakoznak a hagyományos értékek megkérdőjelezése ellen

Magyar Nemzet
2021.07.12. 16:32
Konzervatív professzorok tiltakoznak a hagyományos értékek megkérdőjelezése ellen

Tiltakozik a Professzorok Batthyány Köre a pedofiltörvényt érintő baloldali támadások ellen – közölte a konzervatív értelmiségiekből álló szervezet. Érthetetlennek tartják, hogy miközben a szexuális kisebbség erőszakos módon nyer teret a nyilvánosságban, addig a határon túli magyarság állampolgárságát „politikai okokból” megkérdőjelezik, az egyházak létjogosultságát pedig idejétmúltnak tartja a nemzetközi baloldal.

A Professzorok Batthyány Köre (PBK) mély aggodalommal látja, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban olyan tanokat és elvárásokat akarnak széleskörűen elfogadtatni, amelyek alapvetően szemben állnak azokkal az értékekkel, amelyek életünk és gondolkodásunk alapját képezik – derült ki a szervezet lapunknak eljuttatott közleményéből. A konzervatív, polgári értékek iránt elkötelezett egyetemi tanárokat tömörítő PBK annak kapcsán fejtette ki véleményét, hogy az Országgyűlés által elfogadott pedofiltörvényt – különösen annak a szexuális propaganda terjesztésének korlátozásáról szóló passzusát – támadták egyes csoportok.

Külföldi finanszírozás

A PBK azt írta, különösen aggályosnak tartják, hogy „ezek az alapvetően neoliberális és neomarxista elvek a magyarországi balliberális politikai körökben és az őket támogató, de magukat függetlennek beállító hazai médiumokban, továbbá a civilnek mondott szervezetekben is egyre markánsabb hangot kapnak”. „Úgy ítéljük meg, hogy

itt kis létszámú, de annál hangosabb, jól szervezett, és döntően külföldi támogatásokból finanszírozott csoportokról van szó.

A különböző felmérések bizonyítják, hogy a magyar emberek többsége nem osztja ezeket a szélsőséges nézeteket, noha kétségtelen, hogy a fiatal generáció bizonyos csoportjai életkoruk, neveltetésük, a kortársi befolyások és más hatások következtében érzékennyé és fogékonnyá váltak e tanok befogadására” – jelezte a szervezet.

Azt is hozzátették, nem kívánnak teret engedni a XX. században többször is megbukott, de most új köntösben – például a „zöldpolitikában” – jelentkező neoliberális és neomarxista törekvéseknek.

„Tiltakozunk harsány véleményalkotásuk, a társadalmi tömegeket figyelmen kívül hagyó elitista gondolkodásuk, agresszív fellépésük, demonstrációik és a többségi véleményt lekezelő és megbélyegző megnyilvánulásaik ellen”

– hívta fel a figyelmet a Professzorok Batthyány Köre.

A Professzorok Batthyány Köre szerint képmutató magatartásról tanúskodik a baloldal a kisebbségek ügyében

A nemzet az identitás alapja

Azzal sem értenek egyet, hogy „a nemzet elavult történeti képződmény, amelyet egy nemzetek feletti föderális szuperszervezetnek kell felváltania”. „Ez a leginkább gazdasági és politikai megfontolásokból keletkezett idea

elfelejtkezik arról, hogy a nemzet a legnagyobb olyan társadalmi csoport, mely iránt az emberek erős, érzelmileg átélt identitást és elköteleződést mutatnak.

Minden jel arra mutat, hogy a nemzet fölötti politikai szerveződésekkel az emberek nem tudnak érzelmi azonosulást vállalni, azaz rájuk közösségként tekinteni” – fejtették ki.

Megdöbbenésüknek adtak hangot azokkal a mozgalmakkal kapcsolatban is, amelyek „a társadalmi nem, a gender szerepének felértékelését, a születési nem leértékelését, illetve a kettő szembeállítását tűzik zászlójukra”.

„Mi is valljuk, hogy a női egyenjogúságért minden fronton harcolni kell, de a jog és morál előtti egyenlőség nem jelenthet biológiai és pszichológiai egyformaságot, ahogy a társadalmi konstruktivizmus egyes hangadó csoportjai állítják. Természetes, hogy toleranciával tartozunk az alternatív szexuális szerepeket követő emberekkel kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy ne tartanánk elfogadhatatlannak azt a számos országban tervezett – sőt egyes helyeken már megvalósított – gyakorlatot, hogy politikai, mindenekelőtt LMBTQ-csoportok, gyerekek körében ismertessék és reklámozzák a homoszexualitás, a transgender identitás és más, nem tipikus szexuális orientációk »korszerűségét« és »progresszivitását«.”

– érveltek.

Képmutató magatartás

Azt is hozzátették: nem értik, de sejtik, hogy „a különböző egyházak által magas szinten képviselt karitatív támogatások, oktatási, gyógyítási tevékenységek és lelkigyakorlatok ellenére miért gondolják azt, hogy a vallás idejétmúlt képződmény”. „Amiként az is érthetetlen számunkra, hogy miért kell állandó hadjáratot hirdetniük a határon túli magyarság ellen. Úgy gondoljuk,

messzemenően képmutató az a magatartás, amely gazdasági és politikai szempontokra hivatkozva megtagadná az állampolgárságot a külhoni magyaroktól, és ellenzi azokat a támogatásokat, amelyeket hazánk juttat nekik, például a koronavírus-járvány idején.

Mi úgy gondoljuk, hogy a határon túli magyarok melletti érzelmi elköteleződés nem feltételekhez kötött, hanem önmagában, lényegénél fogva helyes magatartás, amelyet nem árnyékolhatnak be semmiféle politikai és anyagi megfontolások” – emelték ki állásfoglalásukban.

„A Professzorok Batthyány Köre tiltakozik az ellen, hogy a nemzet, a kereszténység és a család hagyományos értékeit bárki is megkérdőjelezze vagy aláássa. Úgy gondoljuk, hogy ezek az értékek jelentik jövőnk zálogát, függetlenül az aktuális politikai hatalomtól. Ezért jogunk és kötelességünk minden rendelkezésre álló eszközzel megvédeni egyéni szabadságunkat, közösségi identitásunkat, keresztény kultúránkat és nemzeti egységünket” – hangsúlyozta a PBK, majd leszögezték: „a Batthyány Kör nem kíván öncélú politikai vitákban részt venni. Ehelyett olyan értékeket védünk, amelyeket képzettségünk és tudós elkötelezettségünk révén hivatottak vagyunk képviselni.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.