időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo
Megjelentek a legutóbbi hónapra vonatkozó népmozgalmi adatok

Nőtt a házasságkötések száma júniusban

Magyar Nemzet
Forrás: KSH
2021.07.29. 12:09
Nőtt a házasságkötések száma júniusban

– Idén júniusban 7742 pár kötötte össze az életét, ami 31 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva

 

– közölte a Központi Statisztikai Hivatal ma megjelent népmozgalmi tájékoztatója.

A közlemény azt is kiemeli, hogy az elmúlt egyéves időszak viszonylatában – 2020 júliusa és 2021 júniusa között – a születések száma 0,5 százalékkal, míg a házasságkötéseké 6,1 százalékkal volt több az azt megelőző tizenkét hónap adatainál.

Továbbá növekedett a termelékenységi arányszám is, mivel az idei adatsorban az egy nőre számított becsült érték 1,51 volt a tavalyi időszak 1,50-os eredményéhez képest.

 

Több pár kötötte össze az életét idén júniusban, mint egy évvel korábban
Fotó: Kurucz Árpád

A felmérés arra is rámutat, hogy a halálozások száma a jelentős tavaszi emelkedést követően visszaállt a korábbi évek júniusait jellemző szintre. Továbbá részletezik, hogy ezer főre 9,1 élveszületés és 16,6 halálozás jutott idén január és június között, amelyből az élveszületések aránya a tavalyi év hasonló időszakával közel megegyezik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.