Magyargyalázásba fordult a Jakab Péter által generált gyűlöletlavina

A Pesti Srácok újságírója a nyugati-európai esőzések és árvizek kapcsán azt fejtegette a közösségi médiában, hogy a természeti csapást lehet Isten büntetéseként is értelmezni, amiért a Nyugat az Isten és az ember között létrejött szövetséget szimbolizáló szivárványt az LMBTQ-lobbi jelképévé tette. Jurák Kata bejegyzését követően az újságíró oldalán elszabadultak az indulatok, több baloldali politikus is erkölcsi kioktatásba kezdett, másokból feltört a magyargyűlölet.

Magyar Nemzet
Forrás: 888.hu2021. 07. 18. 12:50
null
Jakab Péter kamunak nevezte a gyermekvédelmi népszavazást. Forrás: ORSZÁGGYŰLÉSI KÖZVETÍTÉS/KÉPERNYŐFOTÓ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Figyelj, Kata, te ostoba, aljas, neonáci ribanc! Isten nem a németeket bünteti, mert ők tanultak a történelemből. Isten titeket, genetikailag alattvaló, rasszista magyar tahókat bünteti” – így fakadt ki például az Izraelbe „menekült” volt ügyvéd, Dániel Péter, akit a 888.hu cikkének felsorolása szerint „Korábban szobrot rongált, hamisan vádolt és ’56-os hőst is meggyalázott, amikor pedig vállalnia kellett volna a felelősséget, akkor egyszerűen csak elszaladt a per elől”.

A volt ügyvéd magyargyűlölő kirohanása Jurák Katának, a PestiSrácok.hu újságírójának bejegyzésére adott válasz volt, amelyben a publicista azt fejtegette, hogy a nyugat-európai államokat ért súlyos árvizek Isten büntetéseként értelmezhetők, amiért Nyugat-Európa az LMBTQ jelképévé tette a szivárványt, amely azonban Isten és az emberek közötti szövetséget szimbolizálta az Ószövetség szerint.

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője mutatott rá, hogy az újságírót ért támadásokat Jakab Péternek, a Jobbik miniszterelnök-jelölt-jelöltjének szombati bejegyzése generálta.

A baloldali pártvezért a közösségi oldalán úgy fogalmazott: Orbán gyűlöletpolitikája újabb rothadó gyümölcsöt érlelt. Minden eddiginél szégyenletesebbet, Jurák Kata bejegyzése pedig se nem keresztény, se nem emberi.

Jakab Péternek, a baloldali Jobbik elnökének bejegyzése indította el a gyűlöletlavinát
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Izraelbe menekült exügyvéd, Dániel Péter bejegyzésében olyan mondatokkal tetézte a gyűlöletbeszédet, mint:

„Ezért halt meg 70-80 ezer magyar paraszt a járványban”.

Valamint „Ezért volt a tatárjárás, a török hódoltság, Mohács, Világos és Trianon. Mert Isten gyűlöl és megvet benneteket. Ezért vagytok Európa szégyenei és cselédjei” – írta. Majd Jurák Katának üzenve azt írta, hogy a minap Jeruzsálemnél járt és a Falnál beszélt az Ördöggel.

„Azt üzeni, hogy te is a pokolra fogsz jutni, te ócska, fasiszta szuka! Horthy és Szálasi mellé. Izgalmas lesz velük a szado-mazo szex, az biztos!”

A jobboldali újságíró megnyilvánulása megmozgatta a baloldal politikai szereplőit is. A Mandiner.hu például Bősz Anett, a Liberális Párt és a Demokratikus Koalíció között ingázó parlamenti képviselő Facebook-bejegyzését szemlézte. A politikus azt írta, hogy a több mint száz halálos áldozatot követelő és 1300 eltűntet számláló németországi, belgiumi és hollandiai esőzések kapcsán azt feltételezni, hogy Isten bünteti az embereket a szivárvány jelképének helytelen használata miatt „nem a keresztényi szeretet, hanem az inkvizíció szellemi örökösei” szokták.

Jakab Péter, a baloldali Jobbik miniszterelnök-jelölt-jelöltje a jobboldali újságíró véleménye kapcsán írt bejegyzésében egyenesen arra a végső következtetésre jutott, hogy ez „a Fidesz újabb embertelen, álkeresztény gyalázkodása” volt. Külön érdekesség, hogy a magát korábban nemzeti radikálisnak mondó, ma már baloldali pártként működő Jobbik elnöke Dániel Péter magyargyalázása kapcsán nem tett közzé azt elítélő bejegyzést. Bősz Anett szintén elmulasztotta ezt annak ellenére, hogy az exügyvéd Jurák Katát női mivoltában is súlyosan megalázta.

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője kiállt kolléganője, Jurák Kata mellett. A főszerkesztő rámutatott, hogy a gyűlöletlavinát Jakab Péter indította el, amikor az újságíró bejegyzését teljesen félreértelmezve írt bejegyzést a közösségi oldalára. A főszerkesztő kifejtette:

„Jakab Péter aberrált és teljesen sületlen, gyűlölködő posztja után Jurák Kata kolléganőnket és gyermekeit gyakorlatilag életveszélyesen fenyegetik pedofilok és gonosztevők az Fb-posztja alatt, holott lehet vele egyetérteni vagy egyet nem érteni, ténykérdés, hogy a szivárvánnyal kapcsolatban kolléganőnk egy legitim, vallásos álláspontot fogalmazott meg ominózus posztjában.

A főszerkesztő kiemelte: miközben a Jobbik elnökét az nem zavarja, hogy az Európába illegálisan beáramló radikális iszlamisták a keresztény emberek megölésére buzdítanak, addig „amikor egy magyar keresztény ember megfogalmaz egy kicsit szokatlan víziót, akkor gyakorlatilag verőlegényeket és aberráltakat küldenek az oldalára, ez megengedhetetlen.”

A PestiSrácok.hu főszerkesztőjének szolidaritásvállalását követően Jakab Péter újabb bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amelyben azt írta: „Napnál világosabb: itt nem egy egyszerű fideszes túlfutásról van szó, nem egy túlbuzgó fideszes magánvéleményéről, hanem egy legitimnek és vallásosnak nevezett fideszes álláspontról, mely szerint, aki mást gondol a világról – jelen esetben a szivárványról – mint ők, annak természeti csapásokkal kell szembenéznie.” – írta a baloldali politikus. A Dániel Péter által leírt és a sajtót bejárt, a magyarságot gyalázó és az érintett újságírót nőiségében megalázó bejegyzést viszont azóta sem kifogásolta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.