Megpuccsolták a gyurcsányisták Miskolc polgármesterét

A jelek arra utalnak, hogy a Veres Pál polgármesterféle vezetés elveszthette a minősített többségét.

2021. 07. 02. 10:13
null
Veres Pál polgármesternek egyre kevesebb oka van a mosolygásra Forrás: Hirado.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Veres Pál balliberális miskolci polgármester elveszítette a rendeletalkotáshoz szükséges közgyűlési többséget, mert a helyi baloldal tagjai egymás torkának estek, és most megpróbálják belekeverni a Fideszt a belső leszámolási folyamataikba – ezt nyilatkozta lapunknak a miskolci Fidesz–KDNP-frakció szóvivője. Hollósy András azt mondta: a Fidesz már 2020-ban, az elfogadása után azt kérte a közgyűlésben a miskolci baloldaltól, hogy vonják vissza azt a népnyúzó lakásrendeletet, amivel drasztikusan megemelték a bérleti díjakat és bevezették a hathavi kauciót Miskolcon.

– Erre a miskolci baloldal nem volt hajlandó, és most is csak toldozgatni-foldozgatni akarták ezt a rendeletet, de a lakbéremeléseket továbbra sem vonnák vissza és a hatvavi kauciót is csak részlegesen.

Veres Pál miskolci polgármesternek egyre kevesebb oka van a mosolygásra
Fotó: Hiradó.hu

Mindehhez a Fidesz nem adja sem a nevét, sem a szavazatait, olyan rendeletet, ami a miskolci családok ezreit sarcolja meg, sosem fogunk megszavazni. Az pedig már a politikai vicc kategóriája, hogy a város polgármestere az ellenzékkel akarja megszavaztatni a rendeleteit, ugyanis akkor nem értjük, hogy mire van a saját frakciója? – tette fel a kérdést Hollósy András szóvivő.

Hozzátette: így Pécs és Eger után Miskolcon is szakadófélben a baloldali közgyűlési többség.

Szavai szerint Miskolcon a helyzet azzal változott meg, hogy Mokrai Mihályt az MSZP kizárta a pártból, a politikus pedig belépett a DK-ba, a gyurcsányisták pedig saját frakciót hoztak létre, amely nem vett részt a lakásrendelet módosításának szavazásán, ahol így nem lett meg a szükséges minősített többség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.