Megvan az 5,5 millió beoltott, szombattól már nem kell maszk!

Szombattól életbe lép a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozata, amely újabb fontos állomás az élet és a gazdaság újraindításában.

Forrás: kormany.hu2021. 07. 02. 16:43
null
Hamarosan megkezdődik a regisztráció a harmadik oltásra. fotó: Havran Zoltán Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken napközben elértük az 5,5 millió beoltottat – ezt Pintér Sándor belügyminiszter hivatalos határozatban hirdette ki, így szombattól életbe lép a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozata, amely újabb fontos állomás az élet és a gazdaság újraindításában.

Több korlátozás is megszűnik, többek között megszabadulhatunk a maszktól.

Legyőztük a koronavírus-járvány harmadik hullámát, a sikeres járványkezelésnek köszönhetően az elmúlt napon sem hunyt el egyetlen magyar sem a vírus következtében – jelentette be Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában. A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor azt mondta: mérföldkőhöz érkezett a magyar járványkezelés, jó néhány hónapja először fordult elő a héten, hogy nincs halálos áldozata a koronavírusnak hazánkban.

A kormányfő kitért arra, hogy az enyhítések nyomán megszűnnek például az üzletekre vonatkozó korlátozások, és maszkot sem kell kötelezően viselni a kül- és belterületeken. Orbán Viktor hozzátette, hogy a napokban eléri az ötmilliót azok száma is, akik a második oltásukat is megkapták. Kitért rá, hogy bár a szakemberek világszerte valószínűsítik, hogy ősszel megérkezik a koronavírus-járvány negyedik hulláma, aki be van oltva, az jó eséllyel elkerülheti a vírust, vagy ha meg is betegszik, sokkal enyhébb lefolyású lesz a fertőzése, mint ha nem vette volna fel a vakcinát.

Végre búcsút inthetünk a maszkviselésnek.
Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

A koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal szerint a szociális intézmények és a kórházak kivételével nem lesz kötelező a maszkviselés sem az üzletekben, sem a tömegközlekedési eszközökön.

Védettségi igazolvány nélkül lehet belépni a vendéglátó-helyiségekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe és az előre váltott ülőhelyes nézőtéren tartott kulturális rendezvényekre. Az üzletekre vonatkozó korlátozások megszűnnek, magánrendezvényeken 50 helyett 100-an vehetnek részt, lakodalomban pedig 200-ról 400-ra emelkedik az engedélyezett létszám. Három helyen tartják fenn a védettségi igazolvány kötöttségét: a sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott „koncertszerű rendezvények” esetén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.