Műszakilag elkészült a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train-beruházás

Lázár János bejelentette, konzultációt indítanak a menetrendről, a jegyárakról és a digitális szolgáltatásokról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 06. 14:34
null
Szentes, 2021. január 9. Az első tram-train szerelvényt emelik a sínekre daruval a szentesi vasútállomáson 2020. január 9-én. Az ország első vasút-villamosa ősztől közlekedik Szeged és Hódmezővásárhely között. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Műszakilag lényegében elkészült a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train-beruházás – nyilatkozta a Délmagyarországnak a fejlesztésért felelős kormánybiztos, Lázár János (Fidesz). A napilap keddi számában megjelent cikkben a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette,

év végéig nyolc szerelvény érkezik, amelyekkel elindulhat a menetrend szerinti közlekedés.

Lázár János szerint nincs olyan vásárhelyi család, amelyet ne érintene a vasútvillamos-fejlesztés, és kedvező hatással lesz sok szegedi család életére is. A tram-train megfizethető, gyors és kötöttségektől mentes alternatívája az autós közlekedésnek – mondta. A kormánybiztos hangsúlyozta, a tram-train Magyarország leginnovatívabb közlekedésfejlesztési beruházása, amelynek eredményeire építve az ország más térségeiben is elképzelhető hasonló fejlesztés. A siker legfontosabb mércéje azonban, hogy elégedettek legyenek vele azok, akiknek épül.

Ezért a menetrenddel, a jegyárakkal és a digitális szolgáltatásokkal kapcsolatos konzultáció indult.

Arra is kíváncsiak, milyen bérletkonstrukciókat alakítsanak ki, és mi a fiatalok véleménye az éjszakai menetrendről.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.