időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Gulyás: Nem vagyunk hajlandók LMBTQ-aktivistákat engedni az iskolákba

Magyar Nemzet
2021.07.07. 17:15
Gulyás: Nem vagyunk hajlandók LMBTQ-aktivistákat engedni az iskolákba

Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az óvodákba-iskolákba, mi erre nem vagyunk hajlandók

– jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón arra reagálva, hogy az Európai Parlament a nemrég elfogadott gyermekvédelmi törvényt bírálta.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: természetesen Magyarország mindenki méltóságát tiszteletben tartja, a magyar kormánynak pedig semmi dolga nincs azzal, hogy felnőttként ki hogyan éli az életét, ha a jogszabályokat betartja. Ugyanakkor – szögezte le – a gyermekvédelem állami kötelezettség és felelősség, sőt az Európai Alapjogi Charta is kimondja: a nevelés a szülők feladata és kötelezettsége, és ez nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely azt is rögzítette:

Magyarország minden vitába bele fog állni. A törvény összhangban van az európai szabályokkal, felháborító, hogy az EP tagja lehet az a képviselő, akit korábban meleg bosszúpornó miatt jogerősen elítéltek

– zárta szavait.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, szerda délután ért véget az Európai Parlament (EP) vitablokkja, amely szinte teljes egészében Magyarországgal foglalkozott. Először a nemrég elfogadott gyermekvédelmi törvényt vette górcső alá, azután pedig a hazánkkal szembeni hetes cikkely szerinti eljárás állását vitatták meg a képviselők.

Az LMBTQ-témájú, pedofília elleni szabályozásról szóló, rendkívül sok felszólalóval zajló vitán számos kormánypárti és ellenzéki képviselő is elmondta a véleményét. Köztük volt Hidvéghi Balázs és Győri Enikő fideszes politikus, Hölvényi György, a KDNP képviselője, Dobrev Klára a DK, valamint Cseh Katalin a Momemtum részéről. A vita eredményeként az uniós parlament egy olyan állásfoglalásról dönt csütörtökön, amely többek között arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy a magyar hatóságok a diszkriminációmentesség elve alapján használják fel az uniós pénzeket, tehát

az ország addig ne kaphasson forrásokat a 2021–2027 közötti keretköltségvetés egyes alapjaiból, amíg a lehetséges jogsértések fennállnak.

Támadás Brüsszelből

Terel a hazánkat bíráló szexuális bűnöző

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.