időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Hidvéghi Balázs: Csalódást keltők Ursula von der Leyen nyilatkozatai

Judi Tamara (Strasbourg)
2021.07.07. 14:41
Hidvéghi Balázs: Csalódást keltők Ursula von der Leyen nyilatkozatai

Hidvéghi Balázs az EP magyarvitáját követően nyilatkozott újságíróknak Strasbourgban. A politikus megerősítette, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény egyedül a gyermekek védelmét célozza. Ursula von der Leyen a szabályozással kapcsolatos nyilatkozatait csalódást keltőnek nevezte. Lapunk kérdésére az EP-képviselő azt is elmondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek egyáltalán nem kell minden egyes EP-vitában részt vennie. „Mi, európai parlamenti képviselők azért vagyunk itt, hogy kiálljunk a hazánkért és a magyar érdekekért” – húzta alá az ellenzéki kritikákra is reagálva.

– Az Európai Parlament olyan határozatot készül elfogadni Magyarország ellen, ami minden létező módon büntetni akarja az országot. Ez nem más, mint színtiszta politikai zsarolás. A hozzászólásomban is rámutattam, hogy a rajtunk az európai jogot és értékeket számonkérő politikusok valójában azok, akik megszegik a hatályos uniós szerződéseket s az ott leírt hatáskörmegosztást – fogalmazott Hidvéghi Balázs strasbourgi sajtótájékoztatóján, az EP gyermekvédelmi törvényről szóló vitáját követően. A maratoni diskurzusról lapunk itt tudósított.

– A magyar gyermekvédelmi törvény egyedül a gyermekek védelmét célozza, meg akarja őrizni a szülők azon jogát, hogy maguk dönthessenek a gyermekek neveléséről – ismételte meg a magyar álláspontot a Fidesz politikusa. Mint arra tájékoztatóján felhívta a figyelmet, mindezek

olyan kérdések, amelyek nem Brüsszelhez, hanem a magyar Országgyűlés hatáskörébe tartoznak.

– A magyar baloldali képviselők sokadszorra teljes gőzzel támadták a törvényt, Magyarországot. Úgy tűnik, nekik továbbra is csak a hatalom a fontos, és mindenben igyekszenek megfelelni a brüsszeli elvárásoknak – húzta alá, hozzátéve:

Magyarország nem engedi, hogy ideológiai kényszerzubbonyt tegyenek rá.

Azzal kapcsolatban, hogy kiderült, a Magyarországról szóló európai parlamenti határozattervezet jelentéstevője elítélt szexuális bűnöző, Hidvéghi Balázs kijelentette: ehhez sok mindent nem kell hozzáfűzni. – Mindez pontosan leírja azt az állapotot, azt a szellemi és erkölcsi színvonalat, amiben nekünk az Európai Parlamentben küzdenünk kell – hangoztatta.

A képen Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Parlamentben Strasbourgban 2019. július 15-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy több ellenzéki politikus is hiányolta Orbán Viktor részvételét a strasbourgi vitából, a politikus azt válaszolta: a miniszterelnöknek nem kell minden szánalmas vitában részt vennie, „mi, európai parlamenti képviselők azért vagyunk itt, hogy kiálljunk a hazánkért és a magyar érdekekért”. – Mi ezt tesszük legjobb tudásunk szerint, ahogy a mai vitában is – hangoztatta.

– Ursula von der Leyen nyilatkozatai csalódást keltők, mert korábban pozitív várakozásokkal néztünk az elnöksége elé. Most viszont félreértelmezi a tényeket és a szerepét is. Az Európai Bizottság elnökének nem ez a feladata – mondta kérdésre a képviselő arról, hogy az elnöknő szerdán sokadszorra is szégyenteljesnek nevezte a törvényt.

Támadás Brüsszelből

Terel a hazánkat bíráló szexuális bűnöző

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.