időjárás 19°C Orbán 2022. május 25.
logo

Novák Katalin: A magyar kormány a családokért dolgozik

Forrás: MTI
2021.07.10. 14:14
Novák Katalin: A magyar kormány a családokért dolgozik

A magyar kormány 2010 óta tettekkel is azt bizonyítja, hogy a családokért dolgozik, támogatja, segíti őket – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton Keszthelyen, a X. Európai nagycsaládos-konferencián tartott előadásán.

Novák Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a European Large Families Confederation szervezésében – A fenntarthatóság bölcsője a család mottóval – rendezett konferencián kifejtette:

a fenntartható családpolitika egyik fontos alappillére a politikai szándék: legyenek olyan vezetői az országnak, a közösségnek, akik fontosnak tartják, hogy a családok erősek maradhassanak, megerősödhessenek.

A magyar kormány 2010-ben azt határozta el, hogy munkaalapra helyezi a családtámogatásokat, ezért van most lehetőség arra, hogy megemelje a családok támogatására fordítható összeget.

A következő évben az emberek munkájának köszönhetően a költségvetésben háromszor akkora támogatási összeg szerepel a családoknak, mint 2010-ben

– hívta fel a figyelmet Novák Katalin.

Hozzátette: ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot, a kormány jövőre visszaadja a befizetett személyi jövedelemadó jelentős részét a gyermekeket nevelő családoknak. Ezzel is szeretnék elismerni, hogy a munkának becsülete van – jegyezte meg.

Novák Katalin kiemelte, hogy a fenntartható családpolitikához támogatókra, valódi közösségekre is szükség van.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete három évtizede következetesen dolgozik a magyar családokért, valódi közösségeket, értékeket képvisel.

– A család a szeretet bölcsője, a család a szeretet fenntartásának záloga, a célunk pedig a szeretet fenntartása – fogalmazott Novák Katalin. – A magyar nemzet fenntartása, a magyar kultúra megőrzése, az értékek továbbadása generációról generációra, a magyar emberek közösségének a megerősítése, fenntartása olyan cél, amiért könnyebben tudunk lelkesedni – hangoztatta.

Az európai nagycsaládos-konferencián tizenegy országból csaknem hétszázan vettek részt, a háromnapos programsorozat legfiatalabb vendége mindössze nyolchetes. A szakmai események mellett családi programok színesítették a rendezvényt, a gyermekeknek játékos és kézműves-foglalkozásokat szerveztek.