Orbán legnagyobb kritikusai egymás torkának estek

Mi már tényleg csak egy kávét kérünk.

2021. 07. 11. 8:45
null
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix nagyon nehezen bírta ezt a hőséget, ami a héten volt tapasztalható. Megpróbált védekezni a forró naptól, de Murphy-törvénye szerint sajnálatos módon pont most romlott el a dolgozószobájában a redőny. Így sajnos nem tudott dolgozni, mert pont az íróasztalára sütött kegyetlen erővel nap. Ezért kénytelen volt intézkedni, elkérte Reinfrank nénitől a szomszéd házban lakó mindenesnek, Krasnyánszky Sanyi bácsinak a telefonszámát, aki mindenhez ért: csapot szerel, dugulást hárít el és nem utolsósorban a redőny szereléshez is konyít valamicskét. Félix sikerrel járt, Sanyi bácsi egy órán belül meg is érkezett. Kezében a szerszámokkal teli régi ládával és az elmaradhatatlan vízmértékkel. (Azt ne kérdezzék, a redőnyszereléshez miért kell vízmérték, de ő már csak ilyen, régi vágású szaki.) Miután a hírlapíró megmutatta az ezermesternek a redőny hibáját, hozott neki egy kávét. Na ez végzetes hibának bizonyult. Krasnyánszky Sanyi bácsi ugyanis azok közé az idős emberek közé tartozott, akik nagyon szeretnek beszélgetni, de főként leginkább beszélni. A kávéját kortyolgatva az öreg belekezdett.

– Szerkesztő úr! Magával lehetek őszinte. Én annyira utálom a Gyurcsányékat, meg ezt a Jakabot is, hogy kiráz tőlük a hideg. Akik ma ezekre szavaznak, azokat mind, higgye el, szerkesztő úr, a Heti Hetes műsornak köszönhetjük. Az RTL Klubon osztották az észt ezek a jó firmák, mindenki bámulta őket a tévé előtt ülve, és bemásztak az emberek agyába és még ma is benne vannak. Most olvastam éppen, hogy ennyi év elteltével kígyót-békát kiabálnak egymásra – mondta Sanyi bácsi, majd akkurátusan, aprólékos munkával megjavította Felhévizy redőnyét.

A hírlapíró illedelmesen megköszönte a szaki hozzáértő munkáját és az építő jellegű beszélgetést, majd kikísérte a lépcsőházba az öreget. De nem hagyták nyugton Sanyi bácsi szavai és rákeresett az új fejleményekre a Heti Hetessel kapcsolatban és megdöbbentő amit talált. A produkció egykori producere, Ónodi György a Lali király CsütörTöke című műsorban a következő, nem éppen kedves mondatokat mondta Verebes Istvánra és Havas Henrikre:

„ […] Én ezt két vénember szenilitásának tudom be, az egyik egy velejéig romlott hazug disznó, ez a Verebes, a másik egy agyament újságírócska, ez a Havas Henrik. De nem élem meg rosszul, tudomásul veszem, hogy jellemtelen emberek vannak az én kollégáim között.”

Havas riposztja sem váratott sokáig magára:

„Ónodi Gyuri bármit mondhat rólam, én kedvelem és nagyon sajnálom, hogy beteg. Abban a lelkiállapotban, amiben ő van szerintem bármit mondhat” – olvasható a Mandiner cikkében.

– Meg kell, hogy mondjam, igaza volt Sanyi bácsinak. Valóban a Heti Hetes nagyon sokat ártott a kormánynak és azok a hamis, hazug állítások, amelyeket akkor a Gálvölgyi, Verebes, Havas, Bajor, Hernádi, Farkasházy fémjelezte csapat elmondott, ma is munícióul szolgálnak a gyurcsányista baloldal fekete öves trolljainak és internetes aktivistáinak. De ezt a szánalmas sárdobálást látva, amit az egykori főszereplők elkövetnek, ismét beigazolódik, amit már akkor is tudtunk, éreztünk a jobboldalon. Ezek az emberek, magukat ugyan baloldalinak és liberálisnak vallják, de ők igazából a pénzt szeretik. Mindig oda fordulnak, ahonnan várják a mannát.

Most, hogy kikerültek a mainstream média fősodrából, minden alkalmat megragadnak, hogy visszakerüljenek. Ehhez pedig egymást igyekeznek minél jobban visszarántani, lerántani a sárba, hogy majd rajtuk átmászva tudjanak ismét felkapaszkodni. Ilyen egyszerű az egész. Ilyen az értékek, meggyőződés és zsinórmérték nélküli liberális világ. Hiába, az élet nagy nagy tanítómester. Mindenki megkapja, ami jár neki és végül minden és mindenki a helyére kerül – elmélkedett Felhévizy, és végre nyugodt szívvel, kényelmesen tudott leülni az íróasztalához dolgozni, mert hála Sanyi bácsinak, végre ismét le tudta húzni a redőnyt a dolgozószobájában.

Borítókép: Képernyőfotó a Heti Hetes egyik adásából – Forrás: Facebook

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.