Pikó öt évre mutyizta el a gyermekek elől a káptalanfüredi strandot

Megtörtént, amitől mindenki tartott: öt évre egy vitorlásegyesület birtokolhatja a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi strandját. Ráadásul ez újabb bizonyíték arra, hogy a városvezetésnek esze ágában sincs befejezni a káptalanfüredi tábor felújítását.

2021. 07. 17. 15:10
null
Pikó András, Fotó: Hírnyolc Fotó: BARANYAI ATTILA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A józsefvárosi gyerekek és idősek lettek a baloldali vitorlásmutyi áldozatai” – írta közösségi oldalán Sára Botond. Józsefváros korábbi polgármestere hozzátette: néhány hete véletlenül bukott ki, hogy a baloldal titokban vitorlásoknak adta Józsefváros káptalanfüredi strandjának jelentős részét.

„A lebukás után a baloldal gátlástalan hazudozásba kezdett, és össze-vissza magyarázkodtak az eltitkolt gyanús ügyletről. Állították, hogy ideiglenes dologról van szó, csak három hónapra adták bérbe, miközben a vitorlások már egész éves hajótárolást, kikötőépítést, felújítást és nyár végéig szóló programokat terveztek. Már akkor tudta mindenki, hogy hazudnak. De most itt a bizonyíték is”

– közölte Sára Botond, aki kitért arra, hogy nyilvánosság és az unásig hangoztatott társadalmi egyeztetés nélkül egy eldugott pályázaton Pikóék kőbe vésték az eredeti tervüket.

„A józsefvárosi baloldal titokban öt évre átjátszotta a haverjainak Józsefváros balatoni strandját! Mit kapott vajon ezért a baloldal? Miért érte meg nekik? Mert az biztos, hogy ez nem a józsefvárosiak érdeke. Ráadásul ez az egész egy újabb bizonyíték arra, hogy a városvezetésnek esze ágában sincs befejezni a káptalanfüredi tábor felújítását. Örökre el akarják venni az évtizedekig működő balatoni tábort a józsefvárosiaktól!” – zárta sorait a kormánypárti politikus.

Mint ismert, Pikó András bérbe adta az önkormányzat balatoni strandját egy vitorlásegyesületnek, ahelyett hogy józsefvárosi gyermekeknek szervezett volna balatoni üdülést. Az önkormányzat eredetileg csak három hónapra szerződött le az egyesülettel, de a sportklub honlapján már húszéves távlat is szerepelt.

Ennek ismeretében felmerül a kérdés: ha az önkormányzatnak tudomása volt arról, hogy az egyesület hosszú távra tervez, akkor miért nem írták ki a közbeszerzési eljárást már januárban, amikor a sportegyesülettel megállapodtak? Ilyen esetekben – ezt maga Pikó András is elismerte – jogszabály kötelezi az önkormányzatokat a közbeszerzés lefolytatására. Az ideiglenes szerződés megkötésével az önkormányzat kijátszotta kötelezettségeit, ráadásul kétfajta szerződést is kötöttek az egyesülettel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.