időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Pintér Sándor így válaszolt Mesterházy kérdésére

Magyar Nemzet
2021.07.19. 18:24
Pintér Sándor így válaszolt Mesterházy kérdésére

– Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el. Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik – kezdte válaszát a belügyminiszter, amely lapunkhoz is eljutott. A válasz előzménye, hogy Mesterházy Attila kérdést intézett Pintér Sándorhoz. A kérdés címe az volt, hogy „Ön tudott-e erről?”. Vélhetően arra az álbotrányra gondolt a képviselő, amelyben baloldali médiumok azt próbálják sulykolni, hogy magyar állami szervek illegálisan figyelhettek meg hazai újságírókat, ellenzéki politikusokat.

A képen Pintér Sándor belügyminiszter az illegális migrációval kapcsolatos kormányzati döntésekről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. január 17-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pintér Sándor válaszában nyomatékosította:

„Kijelentem: 2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak. Kijelentésem a lefolytatott ellenőrzések eredményei alátámasztják. Konkrét kérdéseit kész vagyok az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága zárt ülésén megválaszolni.”

Lapunk úgy tudja, hogy Szél Bernadett hasonló értelmű kérdést intézett a belügyi tárcavezetőhöz, amelyre a fentivel megegyező választ kapott.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.