Potápi Árpád János: 2021 a nemzeti újrakezdés éve

A Maros megyében található magyarfülpösi református diákotthon lakóit segítik jótékonysági futással és véradással.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 14. 12:54
POTÁPI Árpád János
Alsónána, 2020. június 4. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelõs államtitkár a trianoni békeszerzõdés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Tolna megyei Alsónánán 2020. június 4-én. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt év a nemzeti összetartozásé volt, az idei pedig a nemzeti újrakezdésé – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az „Egy vérből vagyunk” jótékonysági futás rajtjával egybekötött sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Az államtitkár kiemelte, hogy a véradással és a jótékonysági futással a nemzeti összetartozásra hívják fel a figyelmet. Mint elmondta, az idei 600 kilométeres, hat napon át tartó táv teljesítésével a Maros megyében található magyarfülpösi református diákotthon lakóit segítik.

 

Potápi Árpád János fontosnak tartja, hogy évről évre felhívják a figyelmet a Magyarországon és a Kárpát-medencében élő nehéz sorsú emberekre Fotó: MTI/Sóki Tamás

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is részt vett a véradáson. Elmondta, hogy aki vért ad, az mások életét és egészségét tudja megmenteni. – A véradás kifejezi összetartozásunkat, egymásra utaltságunkat, de kifejezi az egymás iránti felelősségvállalásunkat – mondta. Továbbá kiemelte, hogy a vírushelyzet azt is megmutatta, mennyi jó szándékú, önzetlen ember él közöttünk.

– Tudományos kutatások igazolják, hogy katasztrófák után csökken a bűncselekmények száma, az altruizmus viszont nő, ami azt jelenti, hogy a katasztrófák túlélői készebbek az összefogásra, az önzetlen segítségnyújtásra – hangoztatta Herczegh Anita.

 

Ahogy lapunk korábban megírta: a Nemzeti újrakezdés programban hat – oktatási, kulturális, egyházi, sport, valamint ifjúsági, cserkész- és közösségi, illetve diaszpóra – alprogram szerepel. A pályázatok kiírásával a kormány célja, hogy a külhoni magyar közösségek visszakapják életerejüket és lendületüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.