Schanda Tamás: Épül a Sajószentpéter–Berente elkerülő út

Augusztusban érnek igazán látványos szakaszba a munkálatok, a teljes beruházás pedig 2024-re fog befejeződni.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 07. 17. 17:21
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az épülő Sajószentpéter–Berente elkerülő út kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá fogja tenni a közlekedést Miskolc és Kazincbarcika között – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebook-bejegyzésében szombaton.

Az államtitkár kiemelte, hogy a több mint tíz kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. Mint írta: a 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik.

Az elkerülő út révén gyorsabban lehet majd Miskolcra jutni, valamint az M30–M3–M25-ös gyorsforgalmi utakra és Budapestre is Fotó: Facebook

Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi útszakaszok forgalma és az utazási idő. Az elterelő útnak köszönhetően a településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok és csökken a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés.

A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30–M3–M25-ös gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri – tette hozzá.

Schanda Tamás rámutatott, hogy a kormány a múlt év végén biztosított forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter–Berente elkerülő út megépítésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.