időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Schanda Tamás: Épül a Sajószentpéter–Berente elkerülő út

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.07.17. 17:21
Schanda Tamás: Épül a Sajószentpéter–Berente elkerülő út

Az épülő Sajószentpéter–Berente elkerülő út kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá fogja tenni a közlekedést Miskolc és Kazincbarcika között – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebook-bejegyzésében szombaton.

Az államtitkár kiemelte, hogy a több mint tíz kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. Mint írta: a 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik.

Az elkerülő út révén gyorsabban lehet majd Miskolcra jutni, valamint az M30–M3–M25-ös gyorsforgalmi utakra és Budapestre is Fotó: Facebook

Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi útszakaszok forgalma és az utazási idő. Az elterelő útnak köszönhetően a településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok és csökken a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés.

A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30–M3–M25-ös gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri – tette hozzá.

Schanda Tamás rámutatott, hogy a kormány a múlt év végén biztosított forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter–Berente elkerülő út megépítésére.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.