Sneider Tamás: Az új Jobbik politizálás helyett hazudozással tölti életét

„Sajnálom, hogy az új Jobbik politizálás helyett hazudozással tölti életét. Hálát adok Istennek, hogy nem vagyok tagja a szervezetnek” – írta közleményében Sneider Tamás, országgyűlési képviselő, aki hozzátette: a Blikk nevű sajtóorgánumnak hamis információkat küldött a Jobbik vezetése személyével, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvánnyal és annak jogutódjával kapcsolatban.

2021. 07. 01. 14:17
Z. KÁRPÁT Dániel; SNEIDER Tamás; JAKAB Péter
Sneider Tamás egyetlen kérésére sem volt nyitott Jakab Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sneider Tamás, egykori jobbikos országgyűlési képviselő közleményben reagált a Jobbik azon állítására, amely szerint a Csudajó Szeretetszolgálat Alapítványt elvitte volna magával a pártból való kilépésekor.

„A Blikk nevű sajtóorgánumnak hamis információkat küldött a Jobbik vezetése személyemmel, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvánnyal és annak jogutódjával, a Csudajó Szeretetszolgálat Alapítvánnyal kapcsolatban.

Az alapítványnak nem vagyok alapítója, ezért jogilag kizárt, hogy az alapítványt »magammal vigyem«, annak nevét megváltoztassam. Ez a minimális tudás bármely magyarországi újságírótól elvárható” – írta közleményében Sneider Tamás.

Az országgyűlési képviselő leszögezte: a Jobbik Szeretetszolgálat alapítói Vona Krisztina, Dúró Dóra és Szabó-Tóbi Adrienn voltak. Mindhárom alapító lemondott alapítói jogáról, és átadták a jogot Kovács Enikőnek, aki a most bejegyzett Csudajó Szeretetszolgálat alapítója.

„A Jobbik ismét hazudik személyemmel kapcsolatban, amikor azt állítja, hogy át szerette volna venni az alapítói és kurátori helyeket a Jobbik Szeretetszolgálatnál. Ennek pont az ellenkezője igaz.

Mikor megpróbáltak leváltani országgyűlési alelnöki posztomról, majd kizártak a pártból, jelezték, hogy nem kívánják működtetni az alapítványt. Egy kéréssel fordultak felém mint a kuratórium elnökéhez, hogy próbáljam megváltoztatni az alapítvány nevét, és amíg ez nem sikerül, az alapítvány lehetőleg ne legyen aktív” – öntött tiszta vizet a pohárba Sneider, aki hozzátette: a név és az alapítók megváltoztatása nem lett volna lehetséges, ha az alapítók ezt nem teszik lehetővé. A Jobbik Szeretetszolgálat egyik alapítója annak a Szabó Gábornak a felesége, aki a Jobbik választmányának elnöke és a Jobbik elnökségének tagja. Amennyiben a Jobbik meg kívánta volna szerezni az alapítóktól az alapítványt, személyemtől függetlenül minden lehetőségük meglett volna erre, de ezzel nem éltek.”

„Sajnálom, hogy az új Jobbik politizálás helyett hazudozással tölti életét. Hálát adok Istennek, hogy nem vagyok tagja a szervezetnek” – zárta sorai a képviselő.

A Magyar Nemzet is átvette a Blikk értesülését, amelyben a Jobbik az állította: amikor Sneider Tamás kilépett a frakcióból és a pártból is, a Jobbiknak nem volt más lehetősége, mint megkérni a kuratórium elnökét – Sneider Tamást –, hogy az alapítvány vezetésében módosításokat hajtsanak végre, hogy az továbbra is jobbikosok érdekkörébe tartozhasson, és tovább folytathassa a munkát ismert néven.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.