időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust biztosítják a kórház munkatársai

Alaptalanul riogat a baloldal a Honvédkórház bezárásával

Ternovácz Áron
Forrás: MTI
2021.08.12. 16:52 2021.08.12. 17:21
Alaptalanul riogat a baloldal a Honvédkórház bezárásával

 A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján szeptember 11. és 13. közötti időszakban a Honvédkórház sürgősségi betegellátási feladatait a rendelkezésben kijelölt kórházak veszik át – írta ma kiadott közleményében a Honvédelmi Minisztérium, amelyben kifejtették, hogy  döntés kapcsán az elmúlt napokban több személy és sajtóorgánum is a tényeket elferdítve tett közzé cikkeket a közösségi médiában és egyéb online felületeken, szándékosan megtévesztve és félrevezetve ezzel az állampolgárokat. Hozzátették, hogy a határozatból egyértelműen kiderül, hogy nem igaz az az állítás, amely szerint a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelye a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején leáll.

 

„Épp ellenkezőleg! Miközben a kórházban a járó- és fekvőbeteg-ellátás továbbra is zavartalanul működik, az állampolgárok nem maradnak ellátás nélkül, csak a sürgősségi esetek kerülnek átirányításra. A sürgősségi osztály dolgozói ezekben a napokban nem a szabadságukat töltik, nem nyaralni mennek, hanem a kongresszus egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat látják el a rendezvény helyszínén és amennyiben szükséges, a Honvédkórházban” – írták. 

Ám nem csak a baloldali lapok ferdítettek – derült ki a közleményből. A DK-s Komáromi Zoltán is valótlant állított, amikor azt nyilatkozta, hogy „az egész központi telephelyet lezárják”. A minisztérium kiemelte: most sem zárják le, mint ahogy azt a korábbi  magyarországi pápalátogatás alkalmával sem tették, de az egészségügyi ellátotti kör most nemcsak a pápára, hanem minden kongresszusi résztvevőre kiterjed.

 

„Úgy tűnik, hogy a baloldal számára még mindig az újdonság erejével ható meglepetés, hogy egy ilyen jelentős, hazai és külföldi állampolgárok tízezreit megmozgató rendezvény egészségügyi biztosítása kiemelt feladat, amelyre a legmagasabb szinten kell felkészülni. Úgy látszik, nem tanultak a 2006. augusztus 20-i tragédiából, és ma is képesek lennének veszélybe sodorni emberek ezreit”

– fejezték be.