időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo
A Klíma- és természetvédelmi akcióterv pályázatának kilencedik fordulója nyílik meg hétfőn

Csaknem ötezer elektromos kerékpár megvásárlását segítette a kormány

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.08.01. 17:01
Csaknem ötezer elektromos kerékpár megvásárlását segítette a kormány

Eddig több mint 4800 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárláshoz járult hozzá a kormány közel 522 millió forinttal. Az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok beszerzését támogató pályázat egymilliárd forint keretösszegből valósul meg, melynek a kilencedik fordulója nyílik meg augusztus 2. és 6. között – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-vel.

A pályázattal kapcsolatban Schanda Tamás elmondta: a támogatás maximális mértéke a vételár ötven százaléka. A pedálszenzoros kerékpároknál legfeljebb kilencvenezer forint, a nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint lehet.

A munkába járást könnyítené meg és a tömegközlekedés használatára nyújtott alternatív közlekedési formát támogatná a kormány
Fotó: Reuters/Stefano Rellandini

Az államtitkár a közleményben kiemelte: „A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is.”

A pályázat következő szakasza augusztus 2. reggel 8 órakor nyílik meg, a dokumentumokat pedig augusztus 6. éjfélig lehet benyújtani. A részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.