„Egy hely a cselekvőknek”

Két év után újra Tranzit közéleti évadnyitót tartanak a hétvégén Tihanyban.

2021. 08. 24. 13:34
null
Forrás: Tranzit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világjárvány miatt az elmúlt másfél évben számos esemény elmaradt, így a közéleti programok is. Éppen ezért az idei – augusztus 26–29. között Tihanyban zajló – Tranzit közéleti évadnyitó rendezvény felbecsülhetetlen jelentőséggel bír a kultúra, a tudomány, a közélet és a gazdaság kérdései iránt érdeklődőknek. 

 

„Közösség, hagyomány, szabadság” 

– ez a jelmondat szerepel a Kommentár Alapítvány által 2006 óta kiadott folyóirat címoldalán. 

Ezen értékek mentén kezdte meg működését 2009-ben a Tranzit rendezvénysorozat, amely szépen lassan Magyarország legnagyobb közéleti eseménysorozatává vált. A szervezők hitvallása, hogy erősítsék a párbeszédet a közéletet érintő legfontosabb kérdésekben a hazai kulturális, tudományos, közéleti és gazdasági élet szereplői között. 

„Hogy mi a Tranzit? Közösség, vitafórum, baráti társaság, szórakozás? Mindez egyben. Egy hely a cselekvőknek”

– írják a szervezők, akik a korábbi gondolatexpó elnevezést módosították, az Együtt erő vagyunk alcímet viselő fesztivált a tavalyi évtől közéleti évadnyitóként határozzák meg. Stílszerűen, hiszen a végéhez közeledik a nyár, véget ér az uborkaszezon, hamarosan indul az őszi politikai évad.

A hétvégi eseményen előad egyebek mellett 

Kubatov Gábor, Szijjártó Péter, Böjte Csaba, dr. Müller Cecília, Orbán Balázs és Békés Márton is. 

A rendezvény vitaszekciója is izgalmas lesz, hiszen összecsap többek között Varga Judit és Schiffer András, Hollik István és Márki-Zay Péter, Dömötör Csaba és Ujhelyi István, valamint Gulyás Gergely és Hiller István is.

Lapunk tudósít a többnapos rendezvényről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.