Hazánk világszinten is dobogós helyen áll a járványkezelésben

A világ legnagyobb példányszámú gazdasági napilapja Magyarországot világszinten a harmadik helyre sorolta a sikeres járványkezelésben – szúrta ki az Origó. Az augusztus 5-én kiadott lista alapján hazánkat csak Kína és Új-Zéland előzi meg.

2021. 08. 07. 13:29
Ferkó Attila
Salgótarján, 2017. október 24. Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltást ad be páciensének Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán Nikkei napilap a járványkezelést, az oltási programot és a társadalmi mobilitást vizsgálva havonta frissíti globális ranglistáját, amely szerint minél előrébb van egy ország vagy régió a ranglistán, annál közelebb van a gyógyuláshoz, a járványból való kilábaláshoz – hívta fel a figyelmet az Origó.

 

A 120 országot és régiót vizsgáló The Nikkei Covid–19 Recovery Indexen hazánk több alkalommal is az élmezőnyben szerepelt: 

míg a július 7-én kiadott rangsor alapján az ötödik, a két nappal ezelőtt közölt lista alapján Kína és Új-Zéland mögött már a harmadik helyre került.

A japán napilap továbbá megjegyezte: Japán az előző havi 48. helyről a 83. helyre csúszott vissza, Kína pedig bár megtartotta az első helyet, a kínai média szerint már 17 tartományban azonosították a delta variánst.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.