Kérvényeznie kell a kártérítését a lúgos orvos áldozatának

A bíróság által jogerősen megítélt 25 millió forintos kártérítést nem a lúgos orvos áldozatának, hanem a bírósági végrehajtónak utalták el Bene Krisztián nevében, így a lúggal megkárosított Renner Erikának kérvényeznie kell, hogy hozzájusson a neki járó pénzhez.

2021. 08. 10. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig nem juthatott hozzá a bíróság által jogerősen megítélt 25 millió forint kártérítéshez a lúgos orvosként hírhedtté vált Bene Krisztián áldozata, Renner Erika.

 

Július 27-én járt le a határideje annak, hogy Bene Krisztián kifizesse maró lúggal leöntött áldozatának a jogerősen megítélt 25 millió forintos kártérítést és az azzal járó perköltségeket. 

Az összeget a férfi apja utalta el, de nem Renner Erika számlájára, ami miatt újabb eljárás következik

írta meg az Index.

A Fővárosi Ítélőtábla még június 1-jén hagyta helyben a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet. A döntés alapján Bene Krisztiánnak az ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül 25 millió forint kártérítést kellett fizetnie áldozatának. Ezenkívül a jogerős büntetését töltő férfinak fedeznie kellett a közel 500 ezer forintos perköltséget és a kétmillió forintos fellebbezési illetéket is.

Fotó: PestiSrácok

Bene Krisztián nevében a jogerős ítélet szerint 15 napon belül átutalták a 25 millió forint kártérítést és az azzal járó perköltségeket, azonban

az összeget nem áldozata, hanem a végrehajtók letéti számlájára küldték, így most Renner Erika kérvényt írhat a Fővárosi Törvényszéknek, hogy a jogos pénzéhez jusson.

A végrehajtási eljárás elrendelése valószínűleg újabb többnapos procedúra lesz.

 

„Ott kiállítják a végrehajtói okiratot, melyet a törvényszék részben nekünk, részben a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak is megküld. Miután a végrehajtói kartól megkapjuk a dokumentumot, napokon belül el tudjuk indítani az utalást is” – magyarázta a Telexnek a Schadl és Társa Végrehajtó Iroda munkatársa. 

 

Az adós közvetlenül a kártérítésre jogosultnak is fizethetett volna, így utóbbinak nem kellene most kérnie a kielégítési végrehajtást, hogy a több millió forint hivatalosan is a számlájára kerüljön. Az újabb eljárásnak viszont várhatóan több százezer forintos költsége lesz, és mivel a jogerős ítélet alapján Renner Erika „költségmentességet élvez”, így ezt az összeget is Bene Krisztiánra terhelhetik majd.

 

Mint ismert, még 2018-ban tizenegy év szabadságvesztéssel sújtotta jogerősen a Kúria a lúgos orvost. 

A közvetett bizonyítékok nem támasztották alá teljes mértékben a vádlott bűnösségét, de az aprólékos, minden részletre kiterjedő bizonyítás igazolta azt. 

A Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatója az ítéleti tényállás szerint 2013-ban elkábította volt barátnőjét annak lakásában, majd a nemi szervét maró lúggal lelocsolva megcsonkította a sértettet. Bene Krisztiánt végleg eltiltották az orvosi hivatástól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.