Magánkézbe és nagy veszélybe kerülhet Miskolc kultikus piaca

A Fidesz amiatt aggódik, hogy a város éléskamrája pénzgyárrá változhat az idegen befektetők kezében.

2021. 08. 31. 11:38
A kormánypártok kiállnak a piac megvédése mellett Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Attól tartanak Miskolcon, hogy a borsodi megyeszékhely legnagyobb piacát magánkézbe játssza és ezáltal veszélybe sodorja a szivárványos városvezetés – erről beszélt kedden délelőtt sajtótájékoztatón Soós Attila fideszes önkormányzati képviselő.

A politikus szerint erre az ügyletre lehet következtetni a múlt heti közgyűlésen elhangzottakból, valamint egy nemrég nyilvánosságra került, a miskolciak elől eddig elzárt döntésből, amelyet Veres Pál polgármester hozott júniusban, a veszélyhelyzet megszűnésének utolsó napján.

– A közgyűlésen a miskolci tömegközlekedés káoszba lökéséről és az önkormányzati bérlakások díjának egekbe emeléséről elhíresült baloldali városvezetés arról döntött, hogy a Miskolc éléskamráját több mint száz éve jelentő Búza téri őstermelői piacot és a volt nagybani piac helyén jelenleg üzemelő, a miskolciak zavartalan piacozását, vásárlását biztosító parkolót is átadja a Vásárcsarnokot már a Káli-korszakban megszerzett többségi budapesti magántulajdonos kezébe.

Ezzel magánkézbe kerülhet Miskolc legnagyobb terének meghatározó része, ezáltal veszélybe kerül a miskolci piac, a Búza tér működése

– fogalmazott Soós Attila. 

 

A politikus úgy véli, mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy a napi néhány ezer forint bevétellel járó több mint ötezer négyzetméteres terület üzemeltetése az önkormányzat számára eddig egy minden vitán felül álló társadalmi felelősségből eredő feladat volt. Szavai szerint ezt rúghatja fel most az alkalmatlan városvezetés, és a baloldalra oly jellemző pénzszerzési vágyból, működtetési garanciák nélkül adhatják át a területet egy többségi magántulajdonban levő, nem miskolci tulajdonú cégnek, hasonlóan ahhoz, ahogy a DVTK-t vagy az Avas szállót is magánbefektetők kezébe játszották.

Nem hagyhatjuk, hogy a nagy múltú piac megszűnjön, védjük meg a Búza teret, ne engedjük, hogy nem miskolciak zsebét teletömő pénzgyárrá váljon szeretett piacunk!

– hangsúlyozta a politikus. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.