Még garanciát is vállaltak a hamis BKV-bérletekre

A nyomozók hamis bérleteket, a bűncselekményhez használt eszközöket, anyagokat, valamint több mint egymillió forintot foglaltak le.

2021. 08. 26. 12:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Buudapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói őrizetbe vettek két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nagyüzemben hamisították a BKV-bérleteket, amivel több tízmillió forintos kárt okoztak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) még 2021 márciusában ismeretlen tettes ellen tett feljelentése alapján indítottak nyomozást a budapesti rendőrök, miután hamis tömegközlekedési bérletek bukkantak fel a fővárosban. A történtekről csütörtökön számolt be közös sajtótájékoztatóján a BRFK és a BKK, ahol elmondták:

a BRFK nyomozói a BKK-val együttműködve azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket augusztus 23-án Budapesten, illetve Pomázon fogtak el a rendőrök. A nyomozók hamis bérleteket, a bűncselekményhez használt eszközöket, anyagokat, valamint több mint egymillió forintot foglaltak le.

Az eljárás megállapításai szerint az elkövetők több ezer olcsóbb jegy-, illetve bérletszelvényt vásároltak, amikről vegyi eljárással eltávolították az eredeti festéket, majd megrendelőik adataival nyomtatták újra a drágább bérleteket. Az eladók még garanciát is vállaltak: ha a vevők lebuknak, visszakapják pénzüket és kifizetik helyettük a bírságot.

A 47 éves K. Zsoltot és a 44 éves K. Krisztiánt a BRFK Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság augusztus 25-én elrendelte. 

Amennyiben vádat emelnek a gyanúsítottak ellen és a bíróság elítéli a két férfit, akár öt év szabadságvesztést is kiszabhatnak rájuk a nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt, továbbá a BKK-nak okozott kárt is meg kell majd téríteniük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.