Még mindig sok a szabályszegő balatoni horgász

A Balatonnál évente több mint nyolcvanezer horgász fordul meg, az általuk kifogott hal megközelíti a hatszáz tonnát.

2021. 08. 07. 11:22
null
Balatonfüred, 2019. augusztus 6. Egy tizenéves sporthorgász lány próbál szerencsét a Balaton-partról. Távolabb vitorlás sporthajók és jachtok a tó vizén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rekkenő hőség és hirtelen támadó viharok sem tartják távol a Balatontól a horgászrend megsértőit. 

 

A meleg vízben inkább a strandolók száma növekedett, de ennek ellenére is 57 horgász ellen kellett intézkednie a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. (BHG) halőreinek 

– derül ki a siófoki székhelyű vállalat augusztus elején közzétett halőrzési közleményéből. A megszokott horgászok mellett júliusban is sok hazai vendéghorgásszal találkoztak a halőrök, de ez nem járt együtt a szabálysértések növekedésével, ugyanis míg júniusban 72, a múlt hónapban már csak(?) 57 alkalommal készült feljelentés a halfogási előírások megsértése miatt. 

 

Tizenhatan állami és területi jegy nélkül ültek ki a vízpartra, a fogási napló vezetésének szabályait tízen sértették, kilencen a megengedett kettő helyett három bottal vártak fogásra. 

Négyen méreten aluli hal miatt kapnak horgászattól való időleges eltiltást és/vagy pénzbüntetést. A Balatonnál évente több mint nyolcvanezer horgász fordul meg, az általuk kifogott hal megközelíti a hatszáz tonnát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.