Miskolc megszabadul a pártállamból itt maradt székháztól

A kormány támogatásával bontják le a miskolci MSZMP-pártházat. A terület közcélt szolgál tovább, a helyi Fidesz közösségi parkot álmodik a helyére.

Magyar Nemzet
2021. 08. 11. 17:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi kereskedelmi központ működött a rendszerváltás után az MSZMP kiürült pártházában Miskolcon. Mára azonban ez szinte teljesen kiürült, az épület állapota pedig erősen megromlott. Ezért döntött úgy a városi Fidesz, hogy kezdeményezi az épület lebontását, és a terület közcélú hasznosítását. A telket, amely Mindszent és Miskolc határában van, annak idején az MSZMP kisajátította, hogy abba a megyei, a járási és a városi pártbizottság költözhessen. A miskolci fideszesek véleménye szerint 

az itt élők most visszakapják jogos tulajdonukat.

 

Csöbör Katalin, a Fidesz miskolci országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: sokszor bontani kell, ha építeni akarunk. Elmondása szerint a kormány úgy döntött, hogy a székházat lebontják, és bár korábban szó volt az épület helyreállításáról, átalakításáról, ez sokkal többe kerülne, mint a bontás és a terület újrahasznosítása. Hozzátette: 

építészek bevonásával születik végső döntés a terület újrahasznosításáról, és figyelembe veszik a miskolciak igényeit is. 

A képviselő hangsúlyozta, közcélú feladatokat lát majd el a terület. Kitért arra is, hogy minden megyei fejlesztés a térség érdekeit szolgálja. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.