időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

A NAV előtt a Cseh Katalin körüli botrány

Jakubász Tamás (MWH)
2021.08.04. 14:57
A NAV előtt a Cseh Katalin körüli botrány

Újabb hatóságnak ad feladatot az a botrány, amely a Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin körül alakult ki a napokban. A Mediaworks Hírcentrumának kérdésére válaszolva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt közölte:

jelenleg zajlik az ügyben érkezett feljelentés elbírálása.

Ugyanis az ügyben feljelentés született.

Van, ami összekapcsolja Cseh Katalint és Karácsony Gergelyt? G. Fodor Gábor szerint igen. ITT olvashatja, mire gondolt az elemző.

Mint arról a Magyar Nemzet a napokban beszámolt, a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, és jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tett. Lépését lapunknak Tényi akkor azzal magyarázta, hogy a különböző lapokban megjelent oknyomozó anyagok azt támasztják alá, hogy a Cseh Katalinékhoz kapcsolható nagyjából fél tucat vállalkozásból álló céghálózat tagjai egy helyen, egy időben, ugyanazon uniós forrás elnyerésére játszhattak össze. A vállalkozások összesen közel 4,8 milliárd forint uniós pályázati pénzhez jutottak az évek során.

Ismét csak következmények nélkül? Videó hazugságról, kétszínűségről, baloldalról, kattintson IDE.

– Magyarországon meglehetősen ritka, hogy ekkora mértékű támogatás kapcsán merül fel a költségvetési csalás gyanúja, és hogy ilyen kiemelt összegben indulhat nyomozás

– fejtette ki akkor Tényi István. A feljelentés időközben a főügyészségtől átkerült a NAV-hoz, ahol most zajlik annak elbírálása.

Nem az adóhatóság az egyetlen, amelynek foglalkoznia kell a botrány részleteivel, korábban bejelentés érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz is. A hatóság erről korábban az Origónak úgy fogalmazott:

megteszik a szükséges intézkedéseket és vizsgálatot indítanak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.